Ιταλία – Κόντε: Η κυβέρνηση θα μας βρει μπροστά της αν πειράξει το κοινωνικό εισόδημα υπέρ των ανέργων

Αξίζει να διαβάσετε

Ο Τζουζέπε Κόντε

«Θα υπερασπιστούμε τις συνταγματικές αξίες της χώρας μας», δήλωσε ο του Κινήματος Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργός

Ο του Κινήματος Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου στα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών και στη μελλοντική στάση του κόμματός του.

«Θα υπερασπιστούμε τις συνταγματικές αξίες της χώρας μας, με επίγνωση του ότι καταφέραμε να πείσουμε πολλούς ψηφοφόρους, τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός. «Ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος με υπέδειξε ανοικτά ως υπαίτιο της ήττας αυτής. Αλλά όταν καταγράφεται ήττα, καλό είναι ένας ηγέτης να μην ψάχνει εξιλαστήρια θύματα», πρόσθεσε.

Ο Τζουζέπε Κόντε προανήγγειλε ότι «αν η νέα κυβέρνηση πειράξει το κοινωνικό εισόδημα υπέρ των ανέργων, το κόμμα του θα ασκήσει όχι σκληρή, αλλά σκληρότατη αντιπολίτευση». Κάλεσε, δε, την συντηρητική παράταξη «να κατανοήσει πως όταν κάποιες δυνάμεις δεν εκπροσωπούν την απόλυτη των πολιτών, καλό θα είναι να μην πειραματίζονται με προσπάθειες αλλαγής του Συντάγματος, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει την πραγματική συναίνεση όλων των άλλων κομμάτων».

«Δεν είμαστε το κόμμα της νότιας Ιταλίας, αλλά ένα κόμμα που κατέγραψε υψηλά ποσοστά στον Νότο. Κάτι που μας δίνει το δικαίωμα να συμβάλουμε ουσιαστικά στο να ξεπεραστεί το χάσμα Βορρά-Νότου και στο να υπάρξει μια πραγματική οικονομική στην Κάτω Ιταλία, βάσει πραγματικών μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο των Πέντε Αστέρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Ο Μακρόν καλεί την και το Αζερμπαϊτζάν να αρχίσουν αμέσως
  • Ιστορική μέρα για Βενεζουέλα-Κολομβία: Άνοιξαν τα σύνορα μετά από 7 χρόνια – Δείτε βίντεο
  • Μετά την η ακροδεξιά απειλεί και τη Γερμανία – Άνοδο του ακροδεξιού AfD δείχνει νέα δημοσκόπηση

Διαβάστε τις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Πηγή: Ιταλία – Κόντε: Η κυβέρνηση θα μας βρει μπροστά της αν πειράξει το κοινωνικό εισόδημα υπέρ των ανέργων

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα