30.6 C
Keratea
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Ιερά Σύνοδος και Αναστασιάδης …εναρμονίζονται υπέρ του εμβολιασμού!

Πρόσφατα Άρθρα

image 20

Παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη συνήλθε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου. Ένα από τα βασικά θέματα που τέθηκαν επί τάπητος, ήταν φυσικά αυτό του εμβολιασμού. Με τις απόψεις να είναι φανερά διχασμένες έως τώρα, επιχειρήθηκε μια προσπάθεια …φρεναρίσματος δημόσιων τοποθετήσεων που δεν «κουμπώνουν» με το κυβερνητικό αφήγημα. Ο μάλιστα σε δηλώσεις που έκανε λίγο μετά, εξέφρασε την ικανοποίηση του. Διότι διαπίστωσε πως η Ιερά Σύνοδος συμπλέει μαζί του. Ο κ. Αναστασιάδης είπε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

banner 2.png613ac8347000e

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στην Ιερά Σύνοδο έκανα έκκληση να υπάρξει μια εναρμόνιση όσον αφορά τις πολιτικές αντιμετώπισης της πανδημίας με κάποιες θέσεις που εκφράζονται. Δεν ήταν ούτε πρόθεση μου ούτε και η θέση της Κυβέρνησης η αντιπαράθεση με οποιονδήποτε που ελεύθερα μπορεί να εκφράζεται, πλην, όμως, λόγω της επιρροής που ασκούν, έκανα έκκληση. Και έγινε κατανοητό, και χαίρομαι για αυτό και θέλω να ελπίζω ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον προβλήματα με δηλώσεις που ενδεχόμενα να ενθαρρύνουν μια μερίδα πολιτών που αντιτίθενται στον εμβολιασμό».

Του έγινε ερώτηση ειδικά για τον Μητροπολίτη Μόρφου, ο οποίος είναι γνωστό πως αποτελεί μια σημαντική φωνή κατά των υποχρεωτικοτήτων και είπε τα εξής:

«έγινε ένας πάρα πολύ σωστός και εποικοδομητικός διάλογος και με τον Άγιο Μόρφου. Θεωρώ πως δεν θα υπάρχουν δημόσιες παρεμβάσεις ενθάρρυνσης για μη εμβολιασμό».

Δείτε ένα με τις δηλώσεις του:

Το ανακοινωθέν της Συνόδου


 Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε σήμερα Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 στην τρίτη του έτους τακτική συνεδρία, υπό την προεδρία της Α.Μ του Αρχιεπισκόπου κ.κ Χρυσοστόμου και εργάσθηκε ως εξής: 

Ασχολήθηκε με θέματα της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου και της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας», εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς:

α) Ενημερώθηκε από τους Διευθυντές των Σχολών, Πρωτοπρεσβύτερο Κυπριανό Κουντούρη και Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο Ιωάννου αντιστοίχως, για διάφορα θέματα των Σχολών τους.

β) Ενέκρινε τον κατάλογο των νεοεισακτέων σπουδαστών της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας». Για το ακαδηματικό έτος 2021-2022.

2) Επαναβεβαίωσε παλαιότερη απόφαση αυτής. Όσον αφορά στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού και στο θέμα των εμβολιασμών. Και κάλεσε όλους, ιεράρχες, ιερείς και λαϊκούς σε συμμόρφωση προς Αυτήν! 

Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου δήλωσαν υποστήριξη στην απόφαση Αυτής. 

Έκκληση προς όλους απηύθυνε και ο όπως βοηθήσουν στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της κατάστασης. 

3) Ενημερώθηκε από την Α.Ε τον ο οποίος ανταποκρίθηκε σε σχετική πρόσκληση του Μακαριώτατου για τη σημερινή θέση στο εθνικό μας θέμα. Ο ΠτΔ απήντησε σε ερωτήσεις των μελών της Ιεράς Συνόδου. 

4) Επαναβεβαίωσε την απόφαση της περασμένης συνεδρίας περί καταργήσεως της εκπροσώπησης της Εκκλησίας Κύπρου στην και κλείσιμο του γραφείου στις Βρυξέλλες. 

5) Όρισε με κλήρωση τα μέλη του Πενταμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου για το νέο έτος. 

α) Μέλη: Οι Μητροπολίτες Μόρφου, Κωνσταντίας, Ταμασού και οι Επίσκοποι Καρπασίας και Αρσινόης. 

β) Αναπληρωτές: Οι Μητροπολίτες Κιτίου, Κυρηνείας, Λεμεσού, Τριμυθούντος και ο Επίσκοπος Αμαθούντος. 

Πηγή: Ιερά Σύνοδος και Αναστασιάδης …εναρμονίζονται υπέρ του εμβολιασμού!

Ενημέρωση μέσω

Εισάγετε το σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ