Θεσσαλονίκη: Τάση σταθεροποίησης στο ιικό φορτίο των λυμάτων

Πρόσφατα Άρθρα

Σταθεροποιητική είναι η τάση συγκέντρωσης του ιικού φορτίου του στις τελευταίες μετρήσεις της εβδομάδας σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Τετάρτης 13/04/ και της Πέμπτης 14/04/2022 είναι:

-Σταθερή (-7%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων της Δευτέρας 11/04/ και της Τρίτης 12/04/2022.

-Μειωμένη (-39%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Τετάρτης 06/04/ και Πέμπτης 07/04/20.

Η μεθοδολογία αποτίμησης του κορονοϊού στα αστικά απόβλητα, που ανέπτυξε η ομάδα του ΑΠΘ, εξορθολογίζει τις μετρήσεις συγκέντρωσης του γονιδιώματος του ιού με βάση 24 περιβαλλοντικούς παράγοντες, που δύνανται να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

Rationalizedrelativesheddingrate Thessaloniki upto14042022 LONG

Rationalizedrelativesheddingrate Thessaloniki upto14042022 SHORT

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Θεσσαλονίκη: Τάση σταθεροποίησης στο ιικό φορτίο των λυμάτων

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ