Η HP ανακοίνωσε απολύσεις 4.000 – 6.000 υπαλλήλων για την επόμενη τριετία

Αξίζει να διαβάσετε

Η αγορά της τεχνολογίας δεν περνάει και τις καλύτερες ημέρες της, αφού μετά τις μαζικές απολύσεις σε Meta (Facebook, Instagram, Messenger κτλ) και Twitter (επί εποχής Έλον Μασκ), έρχεται και η HP να ανακοινώσει πως θα κινηθεί παρόμοια στο άμεσο μέλλον. Η γνωστή εταιρεία ανακοίνωσε πως μέσα την επόμενη τριετία θα μειώσει το προσωπικό της κατά 4.000 – 6.000 χιλιάδες υπαλλήλους, ενώ όπως είναι λογικό στο ευρύτερο αυτό πλαίσιο θα «παγώσει» και τις προσλήψεις. Στην παρούσα φάση, η HP έχει περί τους 61 χιλιάδες υπαλλήλους και με τις απολύσεις 6 χιλιάδων από αυτούς αναμένεται να εξοικονομήσει ένα ποσό κοντά στο 1,4 δισεκ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: Twitter: Τέλος οι απολύσεις λέει ο Μασκ, αφού απομάκρυνε μερικά ακόμη κορυφαία στελέχη

Η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε πως η πρόθεσή της αυτή οφείλεται στην ιδιαίτερα ταραχώδη εποχή που διανύει ο κλάδος και ο CEO της, Ενρίκε Λόρες, σημείωσε χαρακτηριστικά πως στόχος είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους και η επένδυση εκ νέου σε τομείς που μπορεί να φέρουν ανάπτυξη και κέρδη, ενώ για άλλη μια φορά τόνισε πως οι επόμενοι μήνες θα είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση για όλους.

Δεν είναι τυχαίο πως οι εξελίξεις αυτές έρχονται μετά την πτώση εσόδων κατά 11,2% το τελευταίο τρίμηνο του 2022, ακολουθώντας και την πτωτική πορεία 10% που βλέπει η αγορά των υπολογιστών το τελευταίο διάστημα. Και όλα αυτά έρχονται μετά από μία ραγδαία ανάπτυξη που ήρθε τον καιρό των lockdowns, όταν και οι περισσότεροι καταναλωτές αντιλήφθηκαν την σημασία ενός υπολογιστή στο σπίτι.

Η HP δήλωσε πως θα διαχειριστεί με απόλυτο σεβασμό όλους τους εργαζομένους της που θα κληθεί να απομακρύνει από τις θέσεις εργασίας τους, ενώ θα τους προσφέρει και κάποια ικανοποιητικά πακέτα μέχρι να βρουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Πηγή: Η HP ανακοίνωσε απολύσεις 4.000 – 6.000 υπαλλήλων για την επόμενη τριετία

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα