Η τουρκική προκλητικότητα στο επίκεντρο των συναντήσεων του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Κύπρο

Αξίζει να διαβάσετε

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022, 21:32

Η τουρκική προκλητικότητα στο επίκεντρο των συναντήσεων του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Κύπρο

Η προκλητική και αναθεωρητική συμπεριφορά της Τουρκίας καθώς και οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας και Κύπρου τέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε στην Κυπριακή Δημοκρατία ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε, χθες, ο αρχηγός συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον υπουργό ‘Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χαράλαμπο Πετρίδη. Συζήτησαν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην προκλητική και αναθεωρητική συμπεριφορά της Τουρκίας, στις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις, στις προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και η Κύπρος στην Μεσόγειο, στην Μέση Ανατολή και στην Αφρική καθώς και στην κατάσταση στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή.

Ακολούθως, ο αρχηγός είχε συνάντηση με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), υποστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη όπου συζητήθηκε η διαρκώς αναπτυσσόμενη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου και για τους τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσής της. Επίσης, συζήτησαν για τη συνεχιζόμενη η οποία λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή, εγκυμονώντας για την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια. Ακόμη, συζήτησαν την επικείμενη των ασκήσεων «Eunomia 3 – 22» και «Μέδουσα 12», που αναδεικνύουν τον ρόλο Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας ως παραγόντων σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα.

Σήμερα, ο αρχηγός επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου όπου είχε εγκάρδια συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσόστοµο Β’. Στη συνέχεια, μετέβη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου κατέθεσε στεφάνι αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες των αγώνων του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Επισκέφθηκε, επίσης, το στρατόπεδο «Λοχαγού Σωτηρίου Σταυριανάκου» της ΕΛΔΥΚ, όπου παρέστη σε επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων. Ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες και το έργο της Δύναμης και συναντήθηκε με τον διοικητή της ΕΛΔΥΚ, συνταγματάρχη Παναγιώτη Κεραμιδά. Τέλος, μετέβη στη Διοίκηση Καταδρομών όπου συνομίλησε με τον διοικητή και το προσωπικό της ενώ ξεναγήθηκε και στο μουσείο της.

Αύριο, ο αρχηγός θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά από πρόσκληση του υπουργού ‘Αμυνας, Χαράλαμπου Πετρίδη.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022, 21:32

Πηγή: Η τουρκική προκλητικότητα στο επίκεντρο των συναντήσεων του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Κύπρο

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα