Η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας γιόρτασε τα Θεοφάνια -Σε Δερβιτσάνη, Φοινίκη και Χειμάρρα [εικόνες]

Αγιασμός των υδάτων από την ελληνική ομογένεια της Αλβανίας στη Χειμάρρα

Αγιασμός των υδάτων από την ελληνική ομογένεια της Αλβανίας στη Χειμάρρα / Φωτογραφία: himara.gr

Με κάθε επισημότητα και με τον πατροπαράδοτο τρόπο γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στις περιοχές της ελληνικής ομογένειας στην Αλβανία.

Στις περιοχές που είχε επισκεφθεί προ ημερών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η ομογένεια γιόρτασε με λαμπρότητα τη σημαντική αυτή ημέρα για τον Ορθοδοξία.

Στην Δερβιτσάνη τελέστηκε θεία λειτουργεία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ακολούθησε ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων.

Το ίδιο συνέβη και στον δήμο Φοινικαίων, παρουσία του δημάρχου, Χρήστου Κίτσου. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, στον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Μεσοπόταμο, καθώς και στον Ιερό Ναό των Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Αλύκο, πλήθος πιστών μετέβη στον ποταμό Μπίστρισα, όπου τελέσθηκε ο αγιασμός των υδάτων στα παγωμένα του νερά.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και στη Χειμάρρα ο εορτασμός των Θεοφανίων. Μετά τη θεία λειτουργία, ακολούθησε η ρίψη του τίμιου σταυρού στην παραλία στο κέντρο των Σπηλαίων. Μάλιστα, λόγω του καλού καιρού, η συμμετοχή ήταν αυξημένη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ