«Η γλώσσα ως πολιτική πράξη» – Το 3ο Μικρό Θερινό 1-2 Οκτωβρίου

Πρόσφατα Άρθρα

«Η γλώσσα ως πολιτική πράξη» είναι το κεντρικό του 3ου Μικρού Θερινού, που οργανώνει από 1-2 Οκτωβρίου 2022, ο Διαδικτυακός Όμιλος Αποφοίτων του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική γλώσσα, Πολιτισμός και Μ.Μ.Ε» σε συνεργασία με το Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μ.Μ.Ε. και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι θεματικές στις οποίες θα επικεντρωθεί το πρόγραμμα είναι οι εξής:

– Η εξουσία της γλώσσας και η γλώσσα της εξουσίας

– Αναπαραστάσεις του φύλου στην πολιτική

– Έμφυλα στερεότυπα, έμφυλη βία, προκαταλήψεις και σεξισμός στη γλώσσα

– Ο λόγος των Μ.Μ.Ε. ως φορέας πολιτικής πράξης

– Η LGBT+ κοινότητα μέσα από τη γλώσσα των Μ.Μ.Ε.

– Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και η σχέση τους με την πολιτική πράξη

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν και απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες, εκπαιδευτικούς, δημοσιογράφους αλλά και επαγγελματίες που έχουν αντίστοιχα ενδιαφέροντα, στο πλαίσιο της διά βίου μάθησης. Το πλήρες πρόγραμμα της δράσης βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου summerschool.ac.uoi.gr και στη σελίδα του διαδικτυακού Ομίλου Αποφοίτων του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου https://www.facebook.com/OmilosApofoiton.

Με την παρουσία και τη συμμετοχή τους θα τιμήσουν το πρόγραμμα διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, καθώς και επαγγελματίες από τον δημοσιογραφικό χώρο.

Την ευθύνη για την οργάνωση του προγράμματος φέρει η επιτροπή του Ομίλου Αποφοίτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου με την επιστημονική επίβλεψη της κυρίας Νικολέττας Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας, Διευθύντριας του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου και του Εργαστηρίου Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης του Π.Τ.Ν. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι συνεχίζονται. Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων, μπορείτε να επικοινωνείτε με τις κ.κ.:

Τσαλκατίδου ([email protected]) και

– Μαρίνα Παπαδοπούλου ([email protected]).

Πηγή: «Η γλώσσα ως πολιτική πράξη» – Το 3ο Μικρό Θερινό 1-2 Οκτωβρίου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ