Η Γερμανία συναινεί στην παραχώρηση τεθωρακισμένων στην Ουκρανία

Πρόσφατα Άρθρα

Την τελική έγκριση του έδωσε ο Υπουργός  Άμυνας της Γερμανίας στην παραχώρηση τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού τύπου BMP-1 από μια Τσέχικη εταιρεία στην Ουκρανία.

Τα οχήματα αυτά σοβιετικής κατασκευής, άνηκαν στον στρατό της πρώην ανατολικής Γερμανίας και θεωρήθηκαν πλεονασματικά μετά την ένωση των δύο Γερμανιών. Μετά την ένωση η Σουηδία ενδιαφέρθηκε για έναν αριθμό από αυτά τα τεθωρακισμένα τα οποία και ένταξε στο οπλοστάσιο της μετά από ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού. Μετά τον εκσυγχρονισμό έλαβαν την ονομασία  PbV-501 ενώ στα τέλη της δεκαετίας του 2 αυτά πωλήθηκαν σε μια Τσέχικη εταιρεία.

Το 2019 είχε υπάρξει ξανά σκέψη για αγορά τους από την Ουκρανία, η οποία έχει εμπειρία απο την χρήση του οχήματος ήδη, αλλά οι Γερμανικές αντιδράσεις έβαλαν φρένο στην υπόθεση.

Η εμπλοκή της Γερμανίας είναι απαραίτητη σε κάθε τέτοια συμφωνία μια και σύμφωνα με τον Γερμανικό νόμο, κάθε πολεμικό υλικό που κατασκευάστηκε υπο Γερμανικού εδάφους και άνηκε στις ένοπλες ακόμα και τις Πρώην Ανατολικής Γερμανίας, δεν γίνεται να πωληθεί ή να παραχωρηθεί χωρίς την ρητή συναίνεση των Γερμανικών αρχών.

Αυτό εντάσσεται στην Γερμανική πολιτική περί ελέγχου των εξοπλισμών ειδικά σε περιπτώσεις όπου υπάρχει υποψία χρήσης αυτού του υλικού σε ένοπλες συρράξεις.

Τα 58 οχήματα που πρόκειτε να παραχωρηθούν θα χρειαστούν πρώτα επιθεώρηση από ειδικούς μαζί με κάποιες επισκευές ώστε να ξαναγίνουν αξιόμαχα.

Γιώργος Παναγάκης

Πηγή: Η Γερμανία συναινεί στην παραχώρηση τεθωρακισμένων στην Ουκρανία

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ