Η Γερμανία διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας της Ευρώπης

Πρόσφατα Άρθρα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022, 00:40

Η Γερμανία διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας της Ευρώπης

Ρεπορτάζ: Ιωάννα Καβανόζη

imageΗ διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας της Ευρώπης. Κάθε πολίτης που έχει ως μόνιμη κατοικία τη Γερμανία υποχρεούται να έχει ασφάλεια υγείας. Κάθε εργαζόμενος πληρώνει μηνιαίως το 7% του μισθού του για τον κλάδο υγείας. Το κράτος δαπανά υψηλά ποσά στον τομέα υγείας.

Αν κάποιος επιλέξει στη να έχει ιδιωτική ασφάλιση αυτό δεν του παρέχει περισσότερες παροχές από ότι θα είχε με την κρατική ασφάλιση καθώς έχει πρόσβαση στους ίδιους γιατρούς και στα ίδια νοσοκομεία.Με την γερμανική κρατική ασφάλιση ο ασθενής μπορεί να επιλέξει να πάει δωρεάν σε όποιο εξωτερικό γιατρό επιθυμεί.

Μπορεί οι γιατροί να ανέβασαν κατά πολύ το σύστημα υγείας της Γερμανίας με τις γνώσεις τους καθώς οι Γερμανοί τους θεωρούν από τους καλύτερους γιατρούς, παρόλο αυτά τους ευνοούν τα υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα που διαθέτουν τα ιατρεία και τα νοσοκομεία. Υπάρχουν πολλές διάφορες στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος υγείας της Γερμανίας με της χώρα μας. Αν κάποιος επισκεφτεί ένα νοσοκομείο της Γερμανίας δε θα αντικρίσει τον συνωστισμό που αντικρίζουμε εμείς και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε ράντζα ή με πολλά κρεβάτια. Συνήθως τα δωμάτια των νοσοκομείων είναι δίκλινα ή μονόκλινα και σε ελάχιστες περιπτώσεις υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια.

Ο λόγος που στα γερμανικά νοσοκομεία δεν υπάρχει μεγάλη αναμονή για εξετάσεις είναι ότι ο ασθενής αν δεν έχει κάτι σοβαρό ή επείγον επισκέπτεται πρώτα τον οικογενειακό γιατρό που ως συνήθως είναι παθολόγος.Ο οικογενειακός γιατρός έχει όλο το ιστορικό του κάθε ασθενή και μηχανήματα για εξετάσεις που στην τα έχουν μόνο στα νοσοκομεία.Αν όμως υπάρξει επείγον περιστατικό ο ασθενής μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και εξετάζεται άμεσα.Κάπου εδώ να σας πω ότι τα ασθενοφόρα έρχονται σε λίγα μόλις λεπτά. Στη δεν υπάρχει περίπτωση να καλέσει κάποιος ασθενοφόρο και να καθυστερήσει όπως στην Ελλάδα.

Ένας άλλος λόγος που δεν συναντάμε συνωστισμό στα κρατικά νοσοκομεία είναι επειδή ο ασθενής μπορεί να επιλέξει να πάει σε ιδιωτική κλινική.Οι ιδιωτικές κλινικές είναι μικρότερες από τα νοσοκομεία έχει λιγότερους γιατρούς αλλά έχει όλα τα κατάλληλα μηχανήματα και φυσικά το κόστος περίθαλψης του ασθενή το καλύπτει η ασφάλεια υγείας του.Ο κάθε πολίτης μπορεί να επιλέξει τον γιατρό που θέλει να επισκεφθεί χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και δίχως να περιμένει μήνες για ένα .Εκτός όμως από όλα αυτά είναι ότι το κράτος με διαφορά προγράμματα παρέχει ασφάλιση υγείας ακόμα και στους ανέργους. Η υγεία δε διαχωρίζεται σε πλούσιους ή φτωχούς. Στο θέμα της υγείας είναι όλοι ίσοι. Το πιο σημαντικό όμως που στη χώρα μας θεωρείται μάστιγα είναι ότι στη οι γιατροί δεν χρηματίζονται,πως θα μπορούσαν άλλωστε αφού ο να χάσουν τη δουλειά τους είναι μεγάλος.

Η λέξη «φακελάκι» στους γιατρούς που εργάζονται στη είναι άγνωστη. Μπορεί στη χώρα μας τα νοσοκομεία να παρέχουν δωρεάν περίθαλψη αλλά με τα «φακελάκια» που ζητάνε αρκετοί γιατροί δεν την λες δωρεάν αλλά ακριβοπληρωμένη. Εκτός ότι τα νοσοκομεία της χώρας μας έχουν βασικές ελλείψεις εξοπλισμού η βασική έλλειψη είναι ο τρόπος λειτουργίας και ο ανεξέλεγκτος τρόπος πολλών γιατρών που δεν ελέγχονται από πουθενά. Ως που να αλλάξει κάτι στη χώρα μας θα κοιτάμε πως λειτουργούν οργανωμένες χώρες στο σύστημα υγείας.

image

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022, 00:40

Πηγή: Η Γερμανία διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας της Ευρώπης

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ