24.5 C
Keratea
Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αλλάζει πριν… «τελειώσει» – Τι ισχύει με μουσική στην εστίαση και καλεσμένους σε δεξιώσεις

Πρόσφατα Άρθρα

Οι επιδημιολογικοί δείκτες των τελευταίων 7 ημερών και οι αποφάσεις που πήρε η επιτροπή των επιδημιολόγων οδήγησαν στην επέκταση, από το Σάββατο 12 Ιουνίου, για το ωράριο κυκλοφορίας, στην… επιστροφή της μουσικής στην εστίαση (υπό… όρους), αλλά και στην αύξηση στους καλεσμένων των δεξιώσεων.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι από την Πέμπτη 1 Ιουλίου «τελειώνει» η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πιο αναλυτικά, από το Σάββατο 12 Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μία ώρα, η οποία πλέον θα ξεκινά 01:30 τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί μέχρι τις 05:00. Επιπλέον, όπως προαναφέρθηκε, από την 1η Ιουλίου η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα ισχύει.

Από κει και πέρα, η μουσική θα επιτρέπεται και πάλι από το Σάββατο 12 Ιουνίου, αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Εάν το μέτρο πάει… «περίπατο», το πρόστιμο καθορίζεται στα 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης όμως, τότε το «πρόστιμο» δεν θα είναι χρηματικό, αλλά θα υπάρχει αναστολή λειτουργίας και κλείσιμο 15 ημερών.

Εξάλλου, από το Σάββατο 12 Ιουνίου επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης τα οποία βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, αλλά μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος και ο φυσικός αερισμός.

Από τις 06:00 του Σαββάτου, επίσης, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1000 θέσεων, σε 70% έως 5.000 θέσεων, και σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων, ενώ αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα. Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους.

Αναφορικά με τα τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, από δω και στο εξής θα επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ.

Οι αλλαγές από… Δευτέρα 14 Ιουνίου

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου ξεκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, ανοίγουν και πάλι τα φροντιστήρια, με φυσική παρουσία για τους μαθητές.

Τέλος, από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα, από 100 που είναι τώρα, ενώ όσον αφορά τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί και θα ανακοινωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, περαιτέρω αποφάσεις που αφορούν σε θέματα παιδείας, νησιωτικής πολιτικής και δικαιοσύνης, που απασχόλησαν σήμερα την επιτροπή, θα ανακοινωθούν από τα αρμόδια υπουργεία.

H ανακοίνωση του υπουργείου Aνάπτυξης και Επενδύσεων

Η Ειδική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά τη συνεδρίασή της σήμερα, Τετάρτη 9 Ιουνίου, ενέκρινε την εισήγηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία περιλαμβάνει τα κάτωθι:

• Τη μείωση του ωραρίου γενικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, από 1:30 έως 5:00

• Την επαναφορά μουσικής μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης για καθήμενους από τις 12 Ιουνίου

• Την αύξηση από 01/07/2021 του αριθμού παρευρισκομένων σε  δεξιώσεις και υπηρεσίες Catering στα τριακόσια (300) άτομα, με την ισχυρή σύσταση όπως η είσοδος των καλεσμένων να πραγματοποιείται είτε με αρνητικό αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου (self–test ή PCR ή rapid test) 24 ώρες πριν, είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε με πιστοποιητικό νόσησης

• Την επανεκκίνηση λειτουργίας εστίασης σε εξωτερικούς χώρους που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές από 12/06/2021, με την προϋπόθεση οι στοές αυτές να έχουν δύο ανοικτές πλευρές

• Στα καταστήματα Κινητής Τηλεφωνίας να επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ.

• Την επανέναρξη των εμποροπανηγύρεων μόνο για τις Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες το ποσοστό εμβολιασμού είναι >50%

• Τη λειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ, στις 11/06/2021, ως ακολούθως:

– Ένα (1) άτομο ανά 10 τμ.

– Επιτρέπεται ένας (1) καθήμενος ανά τραπέζι με διάταξη τραπεζιών σύμφωνα με τους κανόνες της εστίασης

• Τη λειτουργία των εκθέσεων ανοιχτών χώρων σύμφωνα με τους κανόνες των λαϊκών αγορών

• Την πραγματοποίηση ειδικής έκθεσης Defeaαπό 13–15 Ιουλίου στο Metropolitan Expo, σύμφωνα με το πρωτόκολλο λειτουργίας εκθέσεων

• Επανέναρξη από 14/06/2021 της πλήρης λειτουργίας των φροντιστηρίων για όλους τους μαθητές με φυσική παρουσία και τήρηση των υφιστάμενων κανόνων προστασίας και υποχρεωτική χρήση rapid–test ή self–test μία φορά εβδομαδιαίως για όλους τους συμμετέχοντες (εκπαιδευτικούς και μαθητές)

Την επόμενη εβδομάδα θα αποφασιστούν ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας οι υπόλοιπες δραστηριότητες.

Πηγή: Η απαγόρευση κυκλοφορίας αλλάζει πριν… «τελειώσει» – Τι ισχύει με μουσική στην εστίαση και καλεσμένους σε δεξιώσεις

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ