Η αβεβαιότητα δεν πτοεί τους Ευρωπαίους-Το 77% έχει κανονίσει ήδη τις διακοπές του μέχρι τον Σεπτέμβριο

Πρόσφατα Άρθρα

Παρά την πανδημία, τον πόλεμο και το κύμα ακρίβειας, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ήδη κανονίζουν τις θερινές τους διακοπές, αναφέρει νέα έρευνα.

Δεν πτοεί του Ευρωπαίους πολίτες το διευρυμένο κλίμα αβεβαιότητας των τελευταίων μηνών, ώστε να μην οργανώσουν τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές τους διακοπές δείχνουν τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών, οργανισμός που συνενώνει τουριστικές υπηρεσίες από 33 χώρες.

οι θερινές διακοπές

Η έρευνα έλαβε χώρα στις αρχές του Μαρτίου. Κια μπορεί τότε οι συνέπειες του πολέμου στην να μην είχαν ακόμα εκδηλωθεί στο βαθμό που τις βιώνουμε σήμερα, αλλά σίγουρα η συνολική εικόνα του κόσμου ήταν παραπάνω από δυσάρεστη. Παρ΄ όλα αυτά, θετικό μήνυμα για τον τουρισμό είναι τα αποτελέσματα της έρευνας, πολλαπλά αισιόδοξο και για την Ελλάδα, που στηρίζει πολλά στον τουρισμό.

Σε ένα σημαντικό δείγμα 5.998 πολιτών, περισσότερο από το 77% έχει ήδη προγραμματίσει τις διακοπές του για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Ο καλός καιρός, ο ήλιος και η θάλασσα υπερνικούν όλες τις αρνητικές εκτιμήσεις της περιόδου. Σε μια άλλη ανάγνωση βέβαια, ακριβώς λόγω των συνθηκών, οι πολίτες στην θέλουν όσο ποτέ να «αποδράσουν» για λίγες μέρες και προγραμματίζουν ήδη γι΄αυτό, ώστε να αποφύγουν οποιεσδήποτε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Διακοπές μεν, συγκρατημένα δε

Από αυτούς, το 56% οργανώνει τα ταξίδια του εντός της και το 31% στο εσωτερικό της χώρας του. Με λίγα λόγια δηλαδή, μπορεί οι θαρραλέοι Ευρωπαίοι να μην πτοούνται από τη συνολικότερη κατάσταση αλλά δεν «ξανοίγονται» και πολύ, δείχνει η έρευνα. Και σίγουρα ο ευρωπαϊκός τουρισμός παραμένει ένα ισχυρό δέλεαρ για τους υποψήφιους ταξιδιώτες, καθώς στην Ευρώπη μπορεί, πάνω κάτω, ο καθένας να βρει τις διακοπές που επιθυμεί, πολλοί διαφορετικοί προορισμοί, «εξωτικοί» και μη, παράκτιοι και ορεινοί.

Ισχυρή η εμπιστοσύνη στον ευρωπαϊκό τουριστικό τομέα

«Η έκθεσή μας καταδεικνύει ότι η ευρωπαϊκή εμπιστοσύνη στα ταξίδια αυξάνεται τώρα που ο Covid-19 έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό πραγματικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΜΚΟ, Λούις Αραούχο.

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών, Λουίς Αραούχο

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών, Λουίς Αραούχο

«Νέες αβεβαιότητες στον ορίζοντα, δηλαδή η συνεχιζόμενη στην και το αυξανόμενο κόστος ζωής, παρουσιάζουν προκλήσεις για τον ταξιδιωτικό τομέα» σημείωσε ο πρόεδρος του οργανισμού.

«Ωστόσο, η Επιτροπή είναι στην ευχάριστη θέση να δει ότι παρά τις αβεβαιότητες αυτές, η όρεξη για ταξίδια εξακολουθεί να αυξάνεται και ο ευρωπαϊκός τουριστικός τομέας παραμένει ανθεκτικός», υπογραμμίζει.

Δημοφιλείς οι παράκτιες διακοπές

Οι διακοπές της κατηγορίας «ήλιος-θάλασσα» (22%) είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, όπως και τα ταξίδια στην πόλη και οι προορισμοί στην ακτή (και τα δύο 15%). Όπως έιναι λογικό οι χώρες που θα προσφέρουν ήλιο, θάλασσα και όλα όσα συνοδεύει το κλασσικό αυτό «σχήμα» των διακοπών, είναι προτεραιότητα.

H στo TOP-5

Σε σχέση με τους προορισμούς και τις τουριστικές επιλογές, η Ισπανία είναι ο επικρατέστερος μεταξύ των Ευρωπαίων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό μεταξύ Απριλίου-Σεπτεμβρίου 2022. Τουλάχιστον με όσα δείχνουν τα ευρήματα της έρευνας, η χώρα της Ιβηρικής κρατάει τα πρωτεία.

Ακολουθούν στην πρώτη 5άδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η και η Πορτογαλία. Τα μεσογειακά κράτη, μεταξύ αυτών και η χώρα μας, είναι μάλλον ακριβώς αυτό που ψάχνουν οι Ευρωπαίοι για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Πηγή: Brussels Times

Δείτε όλες τις τελευταίες  από την και τον Κόσμο, στο 

Πηγή: Η αβεβαιότητα δεν πτοεί τους Ευρωπαίους-Το 77% έχει κανονίσει ήδη τις διακοπές του μέχρι τον Σεπτέμβριο

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ