ΗΠΑ: Αποσύρθηκε και επίσημα η εντολή εμβολιασμού στο στρατό

Αξίζει να διαβάσετε

- Advertisement -
Image3.jpg63ba3d8ee4b7f

Αποσύρθηκε οριστικά από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ η εντολή εμβολιασμού, όπως ανακοίνωσε και επίσημα το Πεντάγωνο. Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, επέβαλε την εντολή για όλα τα στρατεύματα τον Αύγουστο του 2021, λέγοντας ότι ήταν απαραίτητο για την προστασία της στρατιωτικής ετοιμότητας.

Το τελευταίο διάστημα όμως, ακόμη και ορισμένοι από τους αρχικούς υποστηρικτές της απαίτησης, όπως ο Πρόεδρος των Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων Adam Smith, δήλωσαν ότι η εντολή δεν έχει πλέον νόημα. Έτσι το Κογκρέσο εισήγαγε μια διάταξη στο νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της άμυνας του 2023, μέσω της οποίας ζητούσε από τον Austin να ακυρώσει την εντολή (εντός 30 ημερών).

- Advertisement -

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η παρέμβαση των Ρεπουπλικανών οι οποίοι απείλησαν να μην υπογράψουν το σχετικό νομοσχέδιο. Μέχρι τα τέλη του 2022, σχεδόν 8.500 στρατιώτες είχαν απολυθεί επειδή αρνήθηκαν να κάνουν εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Μόλις το 0,5 τοις εκατό των αιτημάτων θρησκευτικής εξαίρεσης έχουν εγκριθεί από τους Πεζοναύτες, ακολουθούμενο από 1 τοις εκατό για το Ναυτικό, 2,3 τοις εκατό για την Πολεμική Αεροπορία και το 6 τοις εκατό για τον Στρατό. Χιλιάδες αιτήματα δεν είχαν ακόμη εκδικαστεί πριν από την ανάκληση της εντολής.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

rodos ialisos 5.jpg63ba3d98399d9

orfeas katavia 4.jpg63ba3da172217

Αφήστε το σχόλιο σας

- Advertisement -

σχόλιο

Πηγή: ΗΠΑ: Αποσύρθηκε και επίσημα η εντολή εμβολιασμού στο στρατό

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

Ξεκινά δυναμικά η χρονιά για τον «Ποδοσφαιρικό Αθλητικό Όμιλο Κορωπίου (ΑΟΚ) – 1903»

Ο Αντιπεριφεριάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης...
- Advertisement -

Σχετικά άρθρα