6.4 C
Keratea
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Εύα Καϊλή: Οι μεγάλες επενδύσεις σε Βρυξέλλες, Πάρο και Ψυχικό τα τελευταία χρόνια

Αξίζει να διαβάσετε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή: Οι μεγάλες επενδύσεις σε Βρυξέλλες, Πάρο και Ψυχικό τα τελευταία χρόνια

Εύα Καϊλή και Φραντσέσκο Τζόρτζι κατηγορούνται για εμπλοκή στο QatarGate – Οι… business με διαμερίσματα στις Βρυξέλλες και η βίλα στα προάστια – Το ακίνητο στην Ανοιξη που πωλήθηκε και η ευκαιρία των… ευκαιριών στο Ψυχικό

Reader symbol

Newsroom

eva-kaili-fantsesko-georgi
Εύα Καϊλή, Φρατσένσκο Τζόρτζι | eurokinissi
«Ζαλάδα» προκαλεί η ακίνητη περιουσία της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζόρτζι που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για εμπλοκή στο QatarGate. Εκτός από το μικρό διαμέρισμα που εντοπίζεται στα 100 περίπου μέτρα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η ευρωβουλευτής έχει στην κατοχή της ακόμα ένα διαμέρισμα στην οδό της «μάχης του Βατερλώ», στην «Βουκουρεστίου» των Βρυξελλών. Σύμφωνα με τον ALPHA, τα σπίτια της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες είναι «φιλέτα» με το ένα να εντοπίζεται στη «Βουκουρεστίου» και το άλλο στην «Ηρώδου Αττικού». Το σπίτι στην «μάχη του Βατερλώ» είναι εγγεγραμμένο στο πόθεν έσχες ενώ στο κουδούνι δεν υπάρχει το όνομά της ευρωβουλευτή αλλά πάει η αλληλογραφία της. Ταυτόχρονα, ο προφυλακισμένος Φραντσέσκο Τζόρτζι που κατέθεσε ότι αμείβεται μηνιαίως με 2.500 ευρώ, φέρεται να έχει αγοράσει μία βίλα στα προάστια των Βρυξελλών. 

Εύα Καϊλή: Και… φιλέτο στην Πάρο 

Ταυτόχρονα, η Εύα Καϊλή απέκτησε και ένα οικόπεδο 10 στρεμμάτων στην περιοχή Ιστέρνι της Πάρου, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τη θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια «παζάρευε»  το οικόπεδο για περίπου τρία χρόνια, την περίοδο, δηλαδή, που βρισκόταν σε σχέση με τον Ιταλό σύντροφο της. Τελικά, το αγόρασε τον Αύγουστο του 2021, έναντι 450.000 ευρώ, με την πρόθεση να χτίσει ισόγειο κτίσμα. Καϊλή και Τζόρτζι σκοπό είχαν να εκμεταλλευτούν εμπορικά το οικόπεδο, στο οποίο άρτια οικοδομήσιμα είναι τα 9 στρέμματα. 

Αγορά στην Ανοιξη, πώληση σε Κινέζα και χρυσή ευκαιρία στο Ψυχικό 

Η Εύα Καϊλή… δραστηριοποιούνταν και στην Αττική. Ηταν τον Νοέμβριο του 2009 όταν αγόρασε μία μονοκατοικία 260 τ.μ. στην Ανοιξη και όπως είπε η πρώην ιδιοκτήτρια στον ALPHA, της είχε δηλώσει την πρόθεση να μείνει. Το τίμημα ήταν 290.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 70.000 ήταν μετρητά και τα 220.000 δάνειο από την τράπεζα. Εννέα χρόνια μετά, το 2018, η Εύα Καϊλή πούλησε το σπίτι σε μία γυναίκα κινεζικής υπηκοότητας έναντι 340.000 ευρώ, ενώ η εφορία το εκτιμούσε στα 260.000 ευρώ. 

Στη συνέχεια η Εύα Καϊλή αγόρασε ένα διώροφο στο Ψυχικό που θεωρείται «χρυσή» ευκαιρία. Το ρετιρέ με την εσωτερική σκάλα των 169 τ.μ. αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή το 2019 έναντι 260.000 ευρώ. Μιλώντας σχετικά με το ακίνητο, ο Πάρης Ριγόπουλος, σύμβουλος ακινήτων, ανέφερε ότι η αντικειμενική του αξία υπολογίζεται στα 659.000 ευρώ, ενώ η εμπορική του αξία αγγίζει τα 850 με 900.000 ευρώ! Το σπίτι που βρίσκεται στην οδό Γιασεμιών, έχει απόσταση από την πρεσβεία του Κατάρ μόλις 100 μέτρα… 

Είχαν και εταιρεία real estate

Η εμπλοκή της Εύας Καϊλή στο σκάνδαλο χρηματισμού έχει οδηγήσει σε έρευνα των ελληνικών Αρχών για τα περιουσιακά της στοιχεία στην Ελλάδα. Ενώ δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί τόσο οι δικοί της όσο και των συγγενικών της προσώπων, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος εντόπισε εταιρεία με αντικείμενο την εμπορία και εκμετάλλευση ακινήτων, real estate δηλαδή, με έδρα την Αθήνα και συγκεκριμένα ακίνητο στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι. Να σημειωθεί ότι, καθώς η εταιρεία αυτή συστάθηκε πριν από έναν μήνα, δεν εμφανίζεται στο πόθεν έσχες της Εύας Καϊλή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

όλα τα θέματα

Πηγή: Εύα Καϊλή: Οι μεγάλες επενδύσεις σε Βρυξέλλες, Πάρο και Ψυχικό τα τελευταία χρόνια

Πρόσφατα Νέα

Σχετικά άρθρα