Εύα Καϊλή: Έρευνα και στην Ελλάδα για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Αξίζει να διαβάσετε

- Advertisement -

Έγγραφο το οποίο αποκαλύπτει ότι η Εύα Καϊλή ψήφισε υπέρ του Κατάρ σε επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που δεν συμμετείχε, έφερε απόψε στη δημοσιότητα το Mega.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο η ψηφοφορία ήταν για την επιτροπή Libe στην οποία η κ. Καϊλή δεν ήταν μέλος, ενώ ψήφισε υπέρ της χώρας του Κόλπου την ίδια περίοδο που δήλωνε ότι το «Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα

Εξάλλου έφεση άσκησε η ομοσπονδιακή εισαγγελία κατά της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών να αφήσει ελεύθερο με ηλεκτρονικό βραχιολάκι τον Νικολό-Φίγκα Ταλαμάνκα για το σκάνδαλο Qatargate όπως δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, Eric Van Duyse.

Ο Ταλαμάνκα είχε αφεθεί ελεύθερος με ηλεκτρονικό βραχιολάκι μετά την ακροαματική διαδικασία των τριών υπόπτων για το σκάνδαλο διαφθοράς εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ολοκληρώθηκε χθες.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, εάν κάποιος ασκούσε έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, ο κατηγορούμενος θα εμφανιζόταν ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία άσκησε την έφεση, με αποτέλεσμα ο Ταλαμάνκα να οδηγείται και πάλι στη φυλακή για δύο εβδομάδες, μέχρι την εμφάνισή του στο τμήμα κατηγορίας, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της γαλλικής Le Soir.

Εν τω μεταξύ στο μικροσκόπιο και της ελληνικής δικαιοσύνης μπαίνει η Εύα Καϊλή για την οποία με βάση επείγουσα παραγγελία του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελία Χρήστου Μπαρδάκη θα ερευνηθεί για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υπό την προϋπόθεση να μην διώκεται ήδη στο Βέλγιο για τα ίδια πραγματικά περιστατικά.

- Advertisement -

Ο κ. Χρήστος Μπαρδάκης ανέθεσε σε δύο επίκουρους εισαγγελείς του να ερευνήσουν για την διακρίβωση τέλεσης από την Εύα Καϊλή των αξιόποινων πράξεων της δωροληψίας πολιτικού προσώπου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σε συνδυασμό με το άρθρο 57, παράγραφος 4 του ΚΠΔ (περί κωλύματος άσκησης νέας ποινικής δίωξης) καθώς και τη διερεύνηση κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση την παραγγελία του κ. Μπαρδάκη οι δύο επίκουροι εισαγγελείς θα ζητήσουν άμεσα από τις βελγικές δικαστικές αρχές, μέσω δικαστικής συνδρομής, σε συνεργασία με το εθνικό μέλος της Εurojust για την Ελλάδα, αντίγραφα της δικογραφίας που μέχρι τώρα έχει σχηματιστεί για την ευρωβουλευτή καθώς και το σχετικό πιστοποιητικό για τη δικονομικής πορείας της έρευνας.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς θα αναμένουν τις απαντήσεις του Βελγίου καθώς και η προϋπόθεση για να ξεκινήσει η έρευνα στη χώρα μας είναι να μην έχει ασκηθεί στο Βέλγιο δίωξη για τις ίδιες πράξεις σε βάρος της Εύας Καϊλή.

- Advertisement -

Όπως προβλέπει το Άρθρο 57 παράγραφος 4 «ο Εισαγγελέας μπορεί να απόσχει από την δίωξη συγκεκριμένου προσώπου, εάν ύστερα από τη διενέργεια ευρωπαϊκής δικαστικής συνδρομής προκύψει ότι ήδη έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του ίδιου προσώπου για τα ίδια πραγματικά περιστατικά από άλλη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Newsroom Aθήνα 9.84

Πηγή: Εύα Καϊλή: Έρευνα και στην Ελλάδα για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα