Ευρωζώνη: Σημαντική μείωση της οικονομικής δραστηριότητας τον Ιούνιο λόγω πληθωρισμού

Πρόσφατα Άρθρα

Η δραστηριότητα των στην Ευρωζώνη επιβραδύνθηκε σημαντικά και πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, καθώς οι καταναλωτές ανήσυχοι για τις μεγάλες των λογαριασμών προτίμησαν να αναβάλουν αγορές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπεύθυνων αγορών (PMI) της S&P Global, ο οποίος αφορά στην πορεία των μεταποιητικών και των επιχειρήσεων του τομέα υπηρεσιών, μειώθηκε στις 51,9 μονάδες από 54,8 τον Μάιο, πολύ χαμηλότερα από τις 54 μονάδες που προέβλεπαν αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Reuters και στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021.

«Η οικονομική της Ευρωζώνης δείχνει σημάδια μείωσης καθώς ο ούριος άνεμος που υπήρχε από την εκκρεμή, λόγω της πανδημίας, ζήτηση άρχισε ήδη να υποχωρεί, αντισταθμιζόμενος από το σοκ του κόστους διαβίωσης και τη βουτιά της επιχειρηματικής και καταναλωτικής εμπιστοσύνης», δήλωσε ο επικεφαλής της S&P Global, Κρις Γουίλιαμσον.

«Οι εισροές νέων εργασιών έχουν ανακοπεί, κυρίως λόγω της βουτιάς της ζήτησης για προϊόντα και της μειωμένης ζήτησης για υπηρεσίες από τους καταναλωτές που δεν έχουν χρήματα», πρόσθεσε.

Ο σύνθετος δείκτης νέας δραστηριότητας μειώθηκε στο χαμηλό επίπεδο 16μήνου των 50 μονάδων, το οποίο αποτελεί το μεταίχμιο μεταξύ ανάπτυξης και συρρίκνωσης, από 53,3 μονάδες τον Μάιο.

Ο PMI για τον κυρίαρχο τομέα των υπηρεσιών βυθίστηκε στις 52,8 από τις 56,1 μονάδες.

Η της ζήτησης για υπηρεσίες σχεδόν ανακόπηκε και οι επιχειρήσεις είδαν το κόστος εισροών τους να αυξάνεται με ρυθμό που είναι σχεδόν ρεκόρ, με αποτέλεσμα αυτές να μετακυλίσουν μέρος τους βάρους στους πελάτες τους.

Ο δείκτης τιμών εισροών αυξήθηκε στις 78,3 από 77,4 μονάδες, η τρίτη υψηλότερη τιμή στην 24ετή ιστορία της έρευνας μετά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Η ζήτηση για μεταποιημένα προϊόντα μειώθηκε, λόγω των υψηλών τιμών, με τον υψηλότερο ρυθμό από τον Μάιο του 2020, ενώ ο δείκτης PMI για τον μεταποιητικό τομέα μειώθηκε σε χαμηλό δύο ετών, στις 52 από 54,6 μονάδες.

Ο δείκτης μεταποιητικής παραγωγής μειώθηκε στις 49,3 από 51,3 μονάδες, υποχωρώντας για πρώτη φορά κάτω από τις 50 μονάδες την τελευταία διετία.

Πηγή: Ευρωζώνη: Σημαντική μείωση της οικονομικής δραστηριότητας τον Ιούνιο λόγω πληθωρισμού

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ