“Ευθύνη της Ουκρανίας η μη επίλυση της κατάστασης”, λέει ο Λαβρόφ

Αξίζει να διαβάσετε

sergei lavrov 1 0

“Όλα τα προβλήματα για την επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία προέρχονται από το Κίεβο”, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στη σύνοδο των G20 στην Ινδονησία. Ο ίδιος χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής:

e ticket.gif63738b81ef944

“Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Ουκρανία επιβραδύνει αυτή τη διαδικασία η οποία, μεταξύ άλλων, έχει απαγορεύσει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία με διάταγμα του Ζελένσκι. Όλα τα προβλήματα είναι στην ουκρανική πλευρά, η οποία αρνείται κατηγορηματικά κάθε διαπραγμάτευση και θέτει όρους που είναι προφανώς μη ρεαλιστικοί και ανεπαρκείς σε αυτή την κατάσταση». Την ίδια στιγμή, η Ρωσία έχει επανειλημμένα επιβεβαιώσει ότι δεν αρνείται τις διαπραγματεύσεις. Όσο περισσότερο το Κίεβο κρατήσει αυτή τη θέση, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να συμφωνήσουμε, συνέχισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Η ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη σύνοδο κορυφής της G20 προβλήθηκε μαγνητοσκοπημένη, είπε ο Λαβρόφ. Σημείωσε ότι η ομιλία διήρκεσε 20 λεπτά, αν και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες δόθηκαν περίπου τρία λεπτά ο καθένας, ώστε όλοι να έχουν χρόνο να μιλήσουν. «Δεν θα απαριθμήσω όλα όσα είπε – υπήρχε μια μαχητική ρητορική, επιθετική, ρωσοφοβική”, είπε μεταξύ άλλων ο Λαβρόφ σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

Πηγή: “Ευθύνη της Ουκρανίας η μη επίλυση της κατάστασης”, λέει ο Λαβρόφ

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα