Επιδότηση καυσίμων: Προβλήματα και καθυστερήσεις πληρωμής για 252.000 δικαιούχους

Πρόσφατα Άρθρα

Η ηλεκτρονική εφαρμογή στο για την για περίπου 3 εκατομμύρια δικαιούχους κατόχους Ι.Χ και μοτοποδηλάτων, άνοιξε πριν από 3 εβδομάδες (στις 26 Απριλίου) αλλά δεν λείπουν τα και οι καθυστερήσεις, λόγω ενδεχομένως του μεγάλου αριθμού των δικαιούχων, που έχουν να κάνουν κυρίως με την καταβολή του ποσού που δικαιούνται χιλιάδες δικαιούχοι και το οποίο παρότι εγκρίθηκε μετά από αίτησή τους, μέσω της πλατφόρμας, αυτό δεν έχει ακόμη πιστωθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή δεν τους χορηγήθηκε μέσω της άυλης ψηφιακής κάρτας που παρέχουν οι τράπεζες.

Κι αυτό παρότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεν θα ξεπερνούσε τις 2-3 εργάσιμες ημέρες από την έγκριση της αίτησης.Κατά πρώτον μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις πληρωμής της επιδότησης καυσίμων 2,097 εκατομμυρίων δικαιούχων που έλαβαν συνολικά 87,5 εκ.ευρώ. Ωστόσο, σε καθυστέρηση πληρωμής βρίσκονται 252. δικαιούχοι των οποίων εγκρίθηκε, εδώ και αρκετές ημέρες , η αίτησή τους αλλά οι ίδιοι δεν είδαν ακόμη το χρώμα του χρήματος, δηλαδή το ποσό της επιδότησης καυσίμου στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Παράγοντες της “Κοινωνίας της Πληροφορίας” η οποία έχει αναλάβει και “τρέχει” το πρόγραμμα της επιδότησης καυσίμου ,συνολικού δημοσιονομικού κόστους 130 εκ.ευρώ ,μας έλεγαν ότι οι οφείλονται κατά κύριο λόγο στις τράπεζες οι οποίες λόγω του όγκου των εγκρίσεων καθυστερούν την πίστωση των ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων κι αυτό παρότι τους έχουν διατεθεί τα από το κράτος.

Η τακτοποίηση του προβλήματος αυτού εκτιμάται ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο και η πληρωμή των δικαιούχων θα γίνει το αργότερο το ερχόμενο δεκαήμερο οπότε και θα έχουν εκκαθαριστεί όλες οι εγκρίσεις των δικαιούχων. Σε ανάλογη πορεία ολοκλήρωσης βρίσκονται κι άλλες ειδικές περιπτώσεις εκκρεμοτήτων όπως π.χ χιλιάδων κατόχων μοτοποδηλάτων των 50 κυβικών (τα γνωστά παπάκια) που ενώ πλήρωσαν πρόσφατα τα παράβολα αξίας 15 ευρώ στην τροχαία και έχουν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για τη λήψη του επιδόματος, όπως είναι,μεταξύ άλλων και η πληρωμή των φετινών τελών ,απορρίπτεται από την πλατφόρμα του η αίτησή τους για την καταβολή της επιδότησης καθώς εξακολουθούν να εμφανίζονται ότι χρωστούν τέλη κυκλοφορίας.

Στην περίπτωση αυτή οι αρμόδιοι που “τρέχουν” το πρόγραμμα επιδότησης καυσίμου αναμένουν να τους σταλούν από την τροχαία οι εγκρίσεις ανανέωσης των αδειών μοτοποδηλάτου, έτσι ώστε αυτές να διαβιβαστούν στο σύστημα προκειμένου να προχωρήσει η επιτυχής καταχώρηση και έγκριση της αίτησης για την επιδότηση των 30 ευρώ που αφορά τους κατόχους των μοτοποδηλάτων.

Τέλος όσον αφορά το χρόνο λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο αυτή θα παραμείνει ανοιχτή για τους εναπομείναντες ενδιαφερόμενους μέχρι στα τέλη Μαΐου,χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί και πρόσθετος χρόνος παράτασης για την υποβολή αιτήσεων.

Θάνος Πασχάλης

Πηγή: Επιδότηση καυσίμων: Προβλήματα και καθυστερήσεις πληρωμής για 252.000 δικαιούχους

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ