Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Επαναπατρίζεται η Ελληνίδα τραυματίας με πρωτοβουλία Πλεύρη

Αξίζει να διαβάσετε

Επαναπατρίζεται η Ελληνίδα τουρίστρια που βρίσκεται ανάμεσα στους τραυματίες από την επίθεση που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από πρωτοβουλία που ανέλαβε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας της τραυματισμένης γυναίκας στην Κωνσταντινούπολη, Aπόστολο Λύτρα, και σε συνεννόηση με το Προξενείο θα μεταφερθεί στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει:

«Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των τουρκικών αρχών, μεταξύ των τραυματιών από την χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, είναι Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης. Οι προξενικές αρχές παρέχουν κάθε δυνατή αρωγή» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ποια είναι η γυναίκα που αιματοκύλισε τον πεζόδρομο Ιστικλάλ

Το όνομα της γυναίκας που φέρεται να αιματοκύλισε τον πεζόδρομο Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης έδωσαν στη δημοσιότητα οι τουρκικές Αρχές.

Πρόκειται για την Αχλάμ Αλμπασίρ, με τις Αρχές να δίνουν στη δημοσιότητα και μια φωτογραφία της υπόπτου, μετά από τη σύλληψή της.

Κατά την αρχική ανάκρισή της, η γυναίκα δήλωσε πως είχε εκπαιδευτεί από κούρδους μαχητές στη Συρία και πως πέρασε στην Τουρκία μέσω της βορειδυτικής συριακής περιφέρειας Αφρίν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Νωρίτερα, οι τουρκικές Αρχές είχαν δημοσιοποιήσει βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης της γυναίκας που φέρεται να κρύβεται πίσω από την επίθεση που σκότωσε τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 81.

Τα πλάνα δείχνουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλλουν σε διαμέρισμα και να ακινητοποιούν μια γυναίκα, η οποία εμφανίζεται πεσμένη στο έδαφος.

Στη συνέχεια, το βίντεο δείχνει αστυνομικούς να προχωρούν σε ελέγχους εντός του διαμερίσματος.

Πηγή: Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Επαναπατρίζεται η Ελληνίδα τραυματίας με πρωτοβουλία Πλεύρη

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα