Επίδομα έως 600 ευρώ από τον ΟΠΕΚΑ: Ποιοι πρέπει να… σπεύσουν για τις αιτήσεις

Αξίζει να διαβάσετε

                 Εάν ανήκετε στην κατηγορία των δικαιούχων του επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, που αγγίζει τα 600 ευρώ (ανά έτος), για τις οικογένειες των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, θα πρέπει να κάνετε σύντομα αίτηση καθώς η προθεσμία εκπνέει σε μερικές ημέρες.                 
Ειδικότερα, μέχρι τις 30-10- θα είναι στη διάθεση των δικαιούχων η ψηφιακή πλατφόρμα (https://oreina.epidomata.gov.gr/) που αφορά στη χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες, τουλάχιστον δύο ατόμων, που διαμένουν συνεχώς σε Ορεινές και Μειονεκτικές Περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών.

Η ψηφιακή θα παραμείνει στη διάθεση των δικαιούχων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου για την υποβολή των αιτήσεων, έτους 2022. Οι πολίτες των οποίων η αίτηση του απορρίφθηκε, πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση για το έτος προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης.

Ο πολίτης μπορεί ηλεκτρονικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ολοκληρώνει τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός του, με τους κωδικούς του TAXIS. Στη συνέχεια, μέσω της διαλειτουργικότητας και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα θα πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων του αιτούντος, ενώ στο τέλος της διαδικασίας με email (μέιλ) ή με sms θα αποστέλλεται στον ενδιαφερόμενο η σχετική ειδοποίηση, όπως ενημερώνει ο ΟΠΕΚΑ.

Το ποσό της ενίσχυσης είναι ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος ανά έτος δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ, ή 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανά έτος κυμαίνεται μεταξύ 3.000,01 έως 4.700 ευρώ.

Πηγή: Επίδομα έως 600 ευρώ από τον ΟΠΕΚΑ: Ποιοι πρέπει να… σπεύσουν για τις αιτήσεις

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα