Εξαφάνιση Θύμιου Μπουγά: Ξανά στον Πύργο για έρευνες η 6η ΕΜΑΚ

Πρόσφατα Άρθρα

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του 39χρονου Θύμιου Μπουγά από τον Πύργο μετά από άγρια bullying που δέχθηκε από νεαρούς. Παρότι κάνουν λόγο για παρουσία του στον Πειραιά, η Αστυνομία μαζί με την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή γύρω από το σπίτι του στον Πύργο.

Καθώς η μαρτυρία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, οι τοπικές Αρχές επιμένουν, ότι ο 39χρονος άνδρας παραμένει εντός Νομού και ίσως κρύβεται σε κοντινή απόσταση από το σπίτι, όπου σημειώθηκε η «επίθεση» από τους 11 νεαρούς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία, στην οποία οι 11 εμπλεκόμενοι κατηγορούνται μόνο για το αδίκημα της χρήσης βεγγαλικών, καθώς το bullying δεν διώκεται αυτεπάγγελτα αλλά μετά από έγκληση του θύματος.

Την Δευτέρα, η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας βρέθηκε ξανά στην γειτονιά και με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο Τζόρνταν και με τους συνοδούς του Υπαρχη Πυροσβέστες Παναγιώτη Φωκά και Βασίλη Αδαμόπουλο «χτένισαν» την περιοχή προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο που άφησε πίσω του ο Θύμιος Μπουγάς.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, το σενάριο ο Θύμιος να λειτουργεί όπως και πριν από τα περιστατικά εκφοβισμού σε βάρος του, με το να κρύβεται τη μέρα και να κυκλοφορεί όταν πέσει το σκοτάδι, χωρίς καν να έχει αντιληφθεί τι γίνεται, δεν έχει εγκαταλειφθεί και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και της 6ης ΕΜΑΚ ερευνούν ξανά την συγκεκριμένη περιοχή.

Ο συνήγορος της οικογένειας του 39χρονου, Βασίλης Νουλεζάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ τονίζει, πως τις ερχόμενες ημέρες θα έρθει στον Πύργο προκειμένου να ενημερωθεί ενδελεχώς για όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

Ο κ. Νουλέζας θέτει ακόμα ρατσισμού προς έναν άνθρωπο και απευθύνει έκκληση προς τον Θάνο Πλεύρη και την Δόμνα Μιχαηλίδου, εφόσον βρεθεί ο Θύμιος να μεριμνήσουν για να του εξασφαλίσουν ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Έχω και εγώ στεναχωρηθεί, ανησυχήσει και συγκλονιστεί γι’ αυτόν τον συνάνθρωπό μας. Είναι αδιανόητο το σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και σε ένα κράτος δικαίου, ένας άνθρωπος εξαιτίας ενός πολύ σοβαρού συμβάντος που υπέστη σωματική βλάβη, έχασε την γνάθο του και παραμορφώθηκε, να μην έχει την παραμικρή βοήθεια από το κράτος, να μη λαμβάνει ούτε ένα επίδομα και να είναι θύμα μιας “αγέλης λύκων’’ που τον τραμπουκίζουν και τον διαπομπεύουν. Ο Θύμιος είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και χρήζει προστασίας με βάση τις διατάξεις του Συντάγματος και του νόμου που έχει θεσπίσει η Πολιτεία. Έχασε την δουλειά του, έχασε τον κοινωνικό του περίγυρο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον Πύργο γιατί δεν άντεχε αυτή την κοινωνική διάκριση και αυτόν τον απίστευτο ρατσισμό που βίωσε.

Εύχομαι να είναι καλά στην υγεία του, θα σταθώ στο πλευρό του μέχρι τέλους. Η αδελφή του εκφράζει την ανησυχία για την ζωή του, μήπως προβεί σε κάποια απονενοημένη πράξη γιατί η ψυχολογική καταρράκωση οδηγεί σε ακραίες συμπεριφορές. Θα ζητήσω δημόσια από τον υπουργό Υγείας, κ. Πλεύρη να μεριμνήσει ώστε να γίνει μια πρόσθετη χειρουργική επέμβαση εφόσον βρεθεί ο Θύμιος Μπουγάς ώστε να βελτιωθεί η υγεία και η καθημερινότητά του. Η Αστυνομία γνώριζε, όμως υπήρξε αδιαφορία και αδράνεια με αποτέλεσμα αυτή τη δραματική εξέλιξη. Θα είμαι αύριο ή μεθαύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πύργου. Αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται ψυχολογική και ηθική υποστήριξη από όλη την κοινωνία. Παρακαλώ την υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας κ. να μεριμνήσει για ένα κοινωνικό επίδομα αλλά και για μια εργασία ώστε να εξισωθεί με όλους και να ενταχθεί ξανά στην κοινωνία ως ένας κανονικός άνθρωπος».

EREUNES purgos

Καταθέτει μήνυση ο διοικητής του Silver Alert

Μηνυτήρια πρόκειται να καταθέσει ο διοικητής του Silver Alert, Γεράσιμος Κουρούκλης, για το άγριο bullying που δέχτηκε ο Θύμιος από τον Πύργο και την εξαφάνισή του.

Ο κ. Κουρούκλης μιλώντας για την εξαφάνιση και το bullying στον Θύμιο σημείωσε πως «σε ό, τι αφορά τους 11 του Πύργου, μαζεύουμε στοιχεία και συμπληρώνουμε τον φάκελο γιατί θα υποβάλουμε δική μας μηνυτήρια στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έτσι ώστε να αναλάβει ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός».

Αναφέρθηκε και στις οικογένειες των 11 του Πύργου λέγοντας πως: «Αυτό το κάνουμε, προκειμένου να μην υπάρξει καμία περίπτωση συγκάλυψης. Γιατί από τις πληροφορίες που έχουμε κάποιοι από αυτούς είναι τα λεγόμενα «καλών οικογενειών» και για να το προσδιορίσω περισσότερο, είναι πολιτικών και οικονομικών προσώπων της περιοχής. Φρονώ ότι μπορεί να υπάρξει μια τέτοια τάση, δεδομένου ότι “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει” και επειδή είναι και επαρχία, όλοι γνωριζόμαστε… Αυτό δεν πρέπει να συμβεί».

Στη συνέχεια επανέλαβε πως ο Θύμιος έχει θεαθεί στον αλλά σε άθλια κατάσταση: «Οι περιγραφές που παίρνουμε από εκείνη την περιοχή, ταιριάζουν με τον Ευθύμη, και ενδυματολογικά και ο σωματότυπος, ακόμα και ο μηχανισμός ομιλίας λόγω τραχειοστομίας».

«Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε αναζήτησή του, παίζουμε το κρυφτούλι με τον Ευθύμη. Έχουμε τέσσερις με πέντε μαρτυρίες, είναι στην περιοχή του αλλά μόλις καταλάβει ότι κάποιος τον κοιτάει πιο έντονα, το βάζει στα πόδια και μέχρι να προλάβουν να μας ενημερώσουν έχει εξαφανιστεί. Δεν ξέρουμε αν γνωρίζει ότι τον ψάχνουμε, όμως αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και προσπαθεί να ξεφύγει από τους πάντες και τα πάντα» σημείωσε.

Όπως τονίζει, ο κ. Κουρούκλης, ο Θύμιος είναι τρομαγμένος και ζει ως άστεγος και επαιτεί: «Τον έχουν δει να βγαίνει από εγκαταλελειμμένα κτίρια αλλά μόλις τον πλησιάζουν, τρέχει και απομακρύνεται και μιλάμε για πολίτες, εθελοντές χωρίς διακριτικά. Όλα συγκλίνουν ότι είναι εκεί αλλά είναι πολύ τρομαγμένος. Είναι ενημερωμένες με φωτογραφίες πεζές περιπολίες της αστυνομίας αλλά και το λιμενικό σώμα μήπως προσπαθήσει να φύγει προς άλλη κατεύθυνση με πλοίο».

Πηγή: Εξαφάνιση Θύμιου Μπουγά: Ξανά στον Πύργο για έρευνες η 6η ΕΜΑΚ

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ