Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ – Μπάιντεν: «Αισθάνομαι καλά, ανυπομονώ για τα επόμενα δύο χρόνια»

Αξίζει να διαβάσετε

Πλέον, οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να αποφασίσουν «ποιοι είναι», δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Ικανοποιημένος για τη διατήρηση του ελέγχου της Γερουσίας από τους Δημοκρατικούς εμφανίστηκε ο αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν από την Καμπότζη όπου βρίσκεται για την ετήσια σύνοδο ΗΠΑ-ASEAN (Σύνδεσμος Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας) και τη διάσκεψη κορυφής της Ανατολικής Ασίας (East Asia Summit).

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την οριακή επικράτηση της Δημοκρατικής γερουσιαστού Κάθριν Κορτές Μέστο επί του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της Άνταμ Λάξαλτ (ο οποίος υποστηρίχθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ), ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε: «Αισθάνομαι καλά, και ανυπομονώ για τα επόμενα δύο χρόνια». Πλέον, οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να αποφασίσουν «ποιοι είναι», δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Η προσοχή, είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν, στρέφεται τώρα στον επαναληπτικό γύρο της 6ης Δεκεμβρίου στην Τζόρτζια για την έδρα της Γερουσίας, που θα είναι η 51η για τους Δημοκρατικούς σε περίπτωση που ο Ράφαελ Γουόρνοκ επιβληθεί του Ρεπουμπλικάνου Χέρσελ Γουόκερ.

Οι Δημοκρατικοί έχουν πάντως ήδη εξασφαλισμένο τον έλεγχο της Γερουσίας. Και αυτό γιατί εάν το 100μελές σώμα μείνει χωρισμένο ακριβώς στη μέση (50 Δημοκρατικοί, 50 Ρεπουμπλικάνοι), η ψήφος της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις είναι αυτή που λύνει τον «γόρδιο δεσμό» σε περιπτώσεις ισοψηφίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Πηγή: Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ – Μπάιντεν: «Αισθάνομαι καλά, ανυπομονώ για τα επόμενα δύο χρόνια»

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα