15.8 C
Keratea
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

ΕΛΕΚΟΝ: Η κατ’ οίκον νοσηλεία και φροντίδα που χρειάζονται οι ασθενείς 

Πρόσφατα Άρθρα

Η κατ’ οίκον νοσηλεία δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς απαιτεί υψηλό επαγγελματισμό, φροντίδα, υπηρεσίες ποιότητας και ενσυναίσθηση. Δεν είναι ένα οποιοδήποτε επάγγελμα, αλλά ένα λειτούργημα περισσότερο, με μεγάλη σημασία στην λεπτομέρεια. 

Η κατ’ οίκον νοσηλεία, απέκτησε το θεσμικό της όργανο και οι την και ασφάλεια που έχουν ανάγκη.

Ειδικότερα, το Σωματείο «ΕΛΕΚΟΝ – Ελληνική Εταιρεία Κατ’ Οίκον Νοσηλείας και Φροντίδας» συστάθηκε και αποτελεί το θεσμικό και Επαγγελματικό όργανο που εκπροσωπεί τις εταιρείες που παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες κατ’ οίκον νοσηλείας και φροντίδας ασθενών.

Το Σωματείο ΕΛΕΚΟΝ έχει θέσει ως προτεραιότητες την προστασία της αξιοπρέπειας και της ευεξίας των ανθρώπων που χρειάζονται κατ’ οίκον νοσηλεία και φροντίδα, την προάσπιση με κάθε νόμιμο τρόπο των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του, τη διασφάλιση παροχής ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας κατ’ οίκον με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον άνθρωπο και την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φροντιστών και επαγγελματιών υγείας.

Ο κ. Βασίλειος Τριαντόπουλος, της ΕΛΕΚΟΝ, δήλωσε:

«Πιστεύουμε ότι η ποιοτική νοσηλεία και είναι δικαίωμα των ασθενών και οφείλει να παρέχεται από άρτια εκπαιδευμένους φροντιστές, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και επαγγελματίες υγείας. Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μίας προσπάθειας για αναβάθμιση του επαγγέλματος του φροντιστή/νοσηλευτή κατ’ οίκον, καθώς και την ανάπτυξη πρότασης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη διαμόρφωση κανονιστικού πλαισίου και προτύπων ποιότητας για τις υπηρεσίες νοσηλείας και φροντίδας κατ’ οίκον».

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ΕΛΕΚΟΝ συμμετέχουν, αναλυτικά οι κάτωθι: Βασίλειος Τριαντόπουλος του Γεωργίου, Πρόεδρος, CEO BIOAXIS HealthcareΣταύρος Γρηγοριάδης του Κωνσταντίνου, Αντιπρόεδρος, Ιατρός Ακτινολόγος (ΑΤΕ, MD, MSc, PhD) με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην επεμβατική Ακτινολογία, Μόνιμος επιστημονικός συνεργάτης ΠΓΝ Αττικόν Νοσοκομείο, Ιδρυτής της ΑκτινοαπΟΙΚΟνισης.Παναγιώτα Γιαπουτζή του Βασιλείου, Γενική Γραμματέας, Νοσηλεύτρια, Συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ ΄΄ στο Σπίτι,΄΄ ΚρήτηςΚωνσταντίνος Γκέκας του Γεωργίου, Ταμίας, Νοσηλευτής, MSc, CO & Founder της εταιρείας «Νοσηλεία Τώρα»Χρήστος Καλέας του Αθανασίου, Σύμβουλος, της Εταιρείας Home Care A.E.Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Σωματείο ΕΛΕΚΟΝ μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.elekon.gr

Σχετικά με την Κατ’ οίκον Νοσηλεία και Φροντίδα

Η κατ’ οίκον Νοσηλεία περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών υγείας στο σπίτι από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας και αποσκοπεί στην προαγωγή, αποκατάσταση και διατήρηση του επιπέδου υγείας-λειτουργικότητας και ευεξίας του ατόμου.Η κατ’ οίκον Νοσηλεία προσφέρεται σε κάθε ηλικίας οι οποίοι ξεκινούν ή συνεχίζουν να δέχονται νοσηλευτικές υπηρεσίες στο σπίτι τους, εκτός νοσηλευτικών μονάδων.

Αφορά κυρίως σε με χρόνιες παθήσεις, άτομα με αναπηρία, άτομα με ανάγκη ανακουφιστικής φροντίδας. Η κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα προσαρμόζεται στις ανάγκες των ατόμων για τη διαχείριση των ασθενειών τους και την ικανοποίηση των αναγκών τους. Μπορεί να είναι μακροχρόνια ή βραχυπρόθεσμη και παρέχεται σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού.

Η κατ’ οίκον Φροντίδα υποστηρίζει την ανεξαρτησία των ατόμων και την ασφάλειά τους, παρέχοντας σε καθημερινές οικιακές δραστηριότητες, όπως καθαριότητα και ντύσιμο, προετοιμασία γευμάτων και φροντίδα νοικοκυριού. Παρέχεται σε συνεχή βάση με ένα πρόγραμμα που ικανοποιεί τις ανάγκες ηλικιωμένων, ασθενών και ατόμων με αναπηρία, έως και 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Η επιλογή να προσκαλέσετε τους φροντιστές και τους νοσηλευτές στη ζωή και στο σπίτι σας είναι μια σημαντική απόφαση.

Πηγή: ΕΛΕΚΟΝ: Η κατ’ οίκον νοσηλεία και φροντίδα που χρειάζονται οι ασθενείς 

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ