ΕΚΤ: Ολοκληρώνεται τον Ιούνιο το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

Πρόσφατα Άρθρα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022, 15:45

ΕΚΤ: Ολοκληρώνεται τον Ιούνιο το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

Συνεχίζεται για ένα τρίμηνο ακόμη το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Την απόφαση που είχε ληφθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου επαναβεβαίωσε και σήμερα η Κεντρική Τράπεζα.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΕΚΤ, στη σημερινή συνεδρίαση, το έκρινε ότι τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά από την τελευταία του συνεδρίαση ενισχύουν την προσδοκία του ότι οι καθαρές αγορές περιουσιακών στοιχείων στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς ΑΡΡ θα πρέπει να ολοκληρωθούν το τρίτο τρίμηνο.

Όσον αφορά το μέλλον, η νομισματική πολιτική της θα εξαρτηθεί από τα νέα δεδομένα και την εξελισσόμενη των προοπτικών από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Στις τρέχουσες συνθήκες υψηλής αβεβαιότητας, το θα διατηρήσει την προαιρετική, σταδιακή και ευέλικτη άσκηση της νομισματικής πολιτικής.

Το θα λάβει ό,τι χρειάζεται για να εκπληρώσει την εντολή της να επιδιώξει τη σταθερότητα των τιμών και να συμβάλει στη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Οι καθαρές αγορές ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος μειώνονται στα 40 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, στα 30 δισ. ευρώ τον Μάιο και στα 20 δισ. ευρώ τον Ιούνιο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022, 15:45

Πηγή: ΕΚΤ: Ολοκληρώνεται τον Ιούνιο το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ