Εκτακτο δώρο Πάσχα: «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες  για τους συνταξιούχους – Την Μεγάλη Τετάρτη οι πληρωμές

Πρόσφατα Άρθρα

Πριν από το Πάσχα και συγκεkριμένα τη Μεγάλη Τετάρτη, 20 Απριλίου, θα καταβληθεί στους δικαιούχους συνταξιούχους, η επιταγή ακρίβειας, το έκτακτο δώρο Πάσχα που ανέρχεται στα 200 ευρώ. Το επίδομα αφορά 634.000 χαμηλοσυνταξιούχους με ανώτατο ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Συντάξεις: Ερχονται αυξήσεις – Ποιους αφορά και ποιοι χάνουν τα παραπάνω χρήματα

Συγκεκριμένα θα καταβληθεί σε όσους κατά τον μήνα Μάρτιο λαμβάνουν:

  • οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου,
  • προσυνταξιοδοτική παροχή,
  • αναπηρικά επιδόματα που καταβάλλονται από τον εθνικό φορέα κοινωνικής ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ),
  • συνταξιοδοτικές παροχές της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85).
  • Οι συνταξιούχοι (δικαιούχοι και μη) της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα έχουν τη δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα τεθεί σε λειτουργία στον διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) στην επιλογή: «ηλεκτρονικές υπηρεσίες» για «συνταξιούχους», κατά την ημέρα της πληρωμής. Ο τίτλος της υπηρεσίας είναι: Έλεγχος δικαιώματος έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης Πάσχα 2022.

Οι χρήστες θα εισέρχονται στο σύστημα με χρήση κωδικών taxis και θα μπορούν να βλέπουν στην οθόνη σε πραγματικό χρόνο τον λόγο απόρριψης (μετά από έλεγχο που έχει πραγματοποιήσει η ΑΑΔΕ).

Μαΐου

Εξάλλου, από τη Μεγάλη Τρίτη ως και τη Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθούν και οι κύριες αλλά και οι επικουρικές .

Βάσει τους πλάνου πληρωμών του ΕΦΚΑ:

  • Στις 19 Απριλίου 2022, ημέρα Μεγάλη Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές των μη μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΟΑΕΕ, τ.ΟΓΑ, τ.ΕΤΑΑ, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ- και ΔΕΗ). Η κατάθεση θα γίνει στις 14/04.
  • Στις 20 Απριλίου ημέρα Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που το τους λήγει σε 1,3,5,7,9. Η κατάθεση θα γίνει τη Μεγάλη Τρίτη.
  • Στις 21 Απριλίου 2022, ημέρα Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που το τους λήγει σε 0,2,4,6,8. Η κατάθεση θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη.

Πηγή: Εκτακτο δώρο Πάσχα: «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες  για τους συνταξιούχους – Την Μεγάλη Τετάρτη οι πληρωμές

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ