Εκνευρισμός Τσαβούσογλου: Η Σουηδία αψήφησε τις απειλές Ερντογάν – δεν εκδίδει στην Τουρκία δημοσιογράφο

Αξίζει να διαβάσετε

- Advertisement -

Την έκδοση του Μπουλέντ Κενές είχε ζητήσει προσωπικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως προϋπόθεση για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Εκνευρισμένος με τη Σουηδία εμφανίστηκε σήμερα Τρίτη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ως «πολύ αρνητικό μέτρο» την άρνηση του σουηδικού Ανώτατου Δικαστηρίου να εκδώσει τον δημοσιογράφο Μπουλέντ Κενές (κάτω φωτό), κάτι που είχε ζητήσει προσωπικά ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η απόρριψη του αιτήματός μας για την έκδοση του Μπουλέντ Κενές είναι ένα πολύ αρνητικό μέτρο. Αυτοί που συμμετείχαν στο πραξικόπημα πρέπει να σταλούν πίσω στην Τουρκία», δήλωσε ο υπουργός αναφερόμενος στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

Κενές

- Advertisement -

Ο Τσαβούσογλου έκανε τη δήλωση αυτή σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα. Τον περασμένο μήνα ο Ερντογάν είχε κατονομάσει τον Κενές ως ένα πρόσωπο που η Άγκυρα θέλει να εκδοθεί από τη Σουηδία ως προϋπόθεση για να εγκρίνει η Άγκυρα την ένταξη της Στοκχόλμης στο ΝΑΤΟ, με το σουηδικό δικαστήριο κατά τα φαινόμενα να τον αψηφά.

Ο Κενές είναι ένας δημοσιογράφος για τον οποίο η Άγκυρα υποστηρίζει πως είναι μέλος της οργάνωσης που κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Πηγή: Εκνευρισμός Τσαβούσογλου: Η Σουηδία αψήφησε τις απειλές Ερντογάν – δεν εκδίδει στην Τουρκία δημοσιογράφο

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

Αυτός είναι ο δήμος Αττικής που αλλάζει όνομα

Πρόκειται για τον δήμο Κηφισιάς, ο οποίος αναμένεται να μετονομαστεί σε δήμος Κηφισιάς - Ν. Ερυθραίας - Εκάλης με...
- Advertisement -

Σχετικά άρθρα