“Ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με τον Musk”, ζητούν οι Βρυξέλλες

Αξίζει να διαβάσετε

- Advertisement -
musk metsola.jpg63a2ac9db1c99

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, προσκλήθηκε να καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με επιστολή που έλαβε το POLITICO. Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα έστειλε τη Δευτέρα μια επιστολή στον δισεκατομμυριούχο τεχνολογίας ζητώντας του να έρθει στις Βρυξέλλες για μια «ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων».

e ticket.gif63a2aca0b8d9a

- Advertisement -

«Το Twitter διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη δημοκρατική ζωή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δίνει τη δυνατότητα για πολιτικό διάλογο», έγραψε ο πολιτικός. «Το Twitter δεν πρέπει να γίνει άθελά του καταλύτης ρητορικής μίσους, παρέμβασης στις εκλογές και παραπληροφόρησης».

Η Μετσόλα είχε συμφωνήσει τον Νοέμβριο να προσκαλέσει τον Μασκ μετά από αίτημα φιλελεύθερων βουλευτών. Έγραψε μάλιστα ότι ήταν «σίγουρη» ότι ο Μασκ θα αποδεχόταν την πρόσκληση.

«Οι πλατφόρμες δεν μπορούν να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις πολιτικές», έγραψε στο Twitter ο Ευρωπαίος Επίτροπος Τιερί Μπρετόν. «Έχω δώσει οδηγίες στις ομάδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβάλουν [τη νομοθεσία της ΕΕ για το περιεχόμενο, τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες] το αργότερο έως την: 1η Σεπτεμβρίου ».

- Advertisement -

Δεν είναι σαφές εάν ο Μασκ θα αποδεχτεί την πρόσκληση. Οι χρήστες του Twitter ψήφισαν μάλιστα ότι ο δισεκατομμυριούχος τεχνολογίας, θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Twitter.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

clare daly.jpg63a2aca1d0fd5

Image2.jpg63a2aca311f69

Ελεύθερη Πένα

Image2.jpg63a2aca311f69

- Advertisement -

dragatis macron.jpg63a2aca975144

Αθλητικά Νέα

telikos kipellou 21.jpg63a2acac6649c

sindesmos diaititon.jpg63a2acaf65c1f

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

Πηγή: “Ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με τον Musk”, ζητούν οι Βρυξέλλες

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα