Δοκιμή βαλλιστικού πύραυλος Tayfun: Έμμεση απειλή στην Ελλάδα

Αξίζει να διαβάσετε

Με προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων -κυρίως σε Ελλάδα και ΗΠΑ – μοιάζει η δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun από την Τουρκία.

Η δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun από την Τουρκία, με βεληνεκές 561 χλμ, που σύμφωνα με τα γραφήματα που διέρρευσαν οι ανάλογα με το από πού θα εκτοξεύονταν θα μπορούσε να χτυπήσει οπουδήποτε στην ελληνική επικράτεια, είχε -και- τη σημασία ενός μηνύματος στην Ελλάδα στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης της έντασης.

Οι λεπτομέρειες για τις δυνατότητες και τη στόχευση του τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές και η θα περιμένει τις δικές της πληροφορίες ώστε να επιβεβαιώσει το γεγονός και να το εκτιμήσει πλήρως.

#Turkiye /@roketsan Completed test firing of TAYFUN Ballistic Missile System.

At 06:50 AM, the TAYFUN Ballistic Missile System has been fired offshore from Rize-Artvin Airport towards Sinop and successfully hit the target 561 km away within 458 seconds.

pic.twitter.com/XQ1uGRm6il

— Aceu™ (@AceJaceu) October 18, 2022

Πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες στο Αιγαίο;

Ακόμα και ένας βαλλιστικός μικρού βεληνεκούς πάντως, δεν είναι ικανός να αλλάξει την ισορροπία των δυνάμεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Εκτιμάται συγκεκριμένα ότι δεν είναι το όπλο που θα κάνει τη διαφορά, σε σχέση με το ήδη υπάρχον οπλοστάσιο των δύο πλευρών.

Άλλωστε η Τουρκία, ήδη διέθετε μικρότερου βεληνεκούς – μεν- βαλλιστικούς πυραύλους – δε- όπως οι Yildirim και Bora αλλά και τους Atacms, τους οποίους διαθέτει και η Ελλάδα. Το βεληνεκές των συγκεκριμένων πυραύλων κυμαίνεται από 150 μέχρι 300 χλμ.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα διαθέτει μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς Patriot και Hawk αλλά και S-300 τα οποία μπορούν να αποκρούσουν αποτελεσματικά βαλλιστικούς πυραύλους.

Πρόσφατα μάλιστα, στο Πεδίο Βολής Κρήτης, είχαν πραγματοποιηθεί αντιαεροπορικές και αντιβαλλιστικές βολές με Patriot και Hawk από πολυεθνικό σχηματισμό, Ελλάδας, Ολλανδίας και Γερμανίας.

Σχετικές ειδήσεις

Οι ΗΠΑ, οι και η αλήθεια για την αποστρατιωτικοποίηση

Γιατί ο μιλά για με την ελληνική πλευρά

Πηγή: Δοκιμή βαλλιστικού πύραυλος Tayfun: Έμμεση απειλή στην Ελλάδα

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα