Διπλασιάστηκαν ρυθμίσεις και διακανονισμοί για λογαριασμούς ρεύματος – Έκρηξη χρεών στην εφορία

Πρόσφατα Άρθρα

Σε διαδοχικές ρυθμίσεις και διακανονισμούς λογαριασμών ρεύματος και φυσικού προχωρούν η και οι ιδιώτες πάροχοι σε μια προσπάθεια να δώσουν λύση στην αδυναμία χιλιάδων νοικοκυριών να εξοφλήσουν εφάπαξ τους υπέρογκους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με στοιχεία, το τελευταίο διάστημα έχουν υπερδιπλασιαστεί οι ρυθμίσεις και οι για χιλιάδες νοικοκυριά, οι οποίοι μάλιστα εκτελούνται με άμεση παρότρυνση ακόμη και των παρόχων ρεύματος προκειμένου έτσι να καταφέρουν να εισπράξουν τις έστω και σε βάθος χρόνου.

Από την άλλη σε στάση πληρωμών προς την οδηγούνται χιλιάδες φορολογούμενοι, καθώς μήνα με τον μήνα ανεβαίνει η στάθμη της τεράστιας δεξαμενής των ληξιπρόθεσμων χρεών στα οποία προστίθενται και “φρέσκα” χρέη για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα συνολικά χρέη στην έσπασαν το φράγμα των 113 δισ. ευρώ, καθώς διαμορφώθηκαν σε 113,04 δισ. ευρώ, έναντι 112,96 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο.Μάλιστα η στάση πληρωμών αναμένεται να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο και να αποκτήσει τους επόμενους μήνες μόνιμο χαρακτήρα καθώς σύντομα ακολουθούν οι πληρωμές για τον ,τον φόρο εισοδήματος και την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, το νέο ληξιπρόθεσμο τον μήνα Φεβρουάριο αυξήθηκε κατά 1,78 δισ. ευρώ, σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα είχε αυξηθεί κατά 1,03 δισ. ευρώ. Στο πρώτο δίμηνο του έτους οι απλήρωτοι φόροι έφτασαν τα 2,5 δισ. ευρώ. Ειδικότερα για τον μήνα Φεβρουάριο οι των 1,78 δισ ευρώ οφείλονται σε μη πληρωμή φόρων εισοδήματος ύψους 688,7 εκατ. ευρώ(συν 144% σε σχέση με πέρσι τον Φεβρουάριο).

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη από τον ΦΠΑ επίσης αυξήθηκαν κατά 49% και διαμορφώθηκαν στα 446,1 εκ.ευρώ έναντι 299,7 εκατ. ευρώ που ήταν απλήρωτα τον Φεβρουάριο του 2021.

Τέλος τετραπλασιάστηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη από πρόστιμα τα οποία ανήλθαν σε 291,4 εκατ. ευρώ, από 55,6 εκατ. ευρώ πέρυσι, σημειώνοντας κατά 424%, ενώ οι «άλλοι άμεσοι φόροι» που έμειναν απλήρωτοι εξαπλασιάστηκαν, καθώς από 1,3 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2021, φέτος αυξήθηκαν κατά 607% φτάνοντας τα 9,2 εκατ. ευρώ.

Θάνος Πασχάλης

Πηγή: Διπλασιάστηκαν ρυθμίσεις και διακανονισμοί για λογαριασμούς ρεύματος – Έκρηξη χρεών στην εφορία

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ