Δίκη Φιλιππίδη: Απορρίφθηκε το αίτημα για αναπαράσταση της σκηνής του καταγγελλόμενου βιασμού

Πρόσφατα Άρθρα

Απορρίφθηκε τελικά το αίτημα της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη για την αναπαράσταση επ’ ακροατηρίω της σκηνής του καταγγελλόμενου βιασμού σε βάρος της πρώτης μάρτυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου συντάχθηκαν με την απορριπτική πρόταση παρά το γεγονός ότι πολιτική αγωγή και υπεράσπιση ήταν σύμφωνες με το αίτημα αυτό.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, συνεχίστηκε η κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με όσα έχει ισχυριστεί η γυναίκα, ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε σεξουαλικά το 2008 μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», όπου είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους, εξαναγκάζοντας την σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.

Μάλιστα, η έχει ισχυριστεί πως τρεις μήνες νωρίτερα από αυτό το περιστατικό είχε προηγηθεί και πάλι σεξουαλική από τον ηθοποιό σε γραφείο θεατρικής εταιρείας.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της κατάθεσης της πρώτης καταγγέλλουσας ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε ότι «είναι που δεν παρευρίσκονται δημοσιογράφοι στο ακροατήριο για να καταγραφεί η διαδικασία», εκφράζοντας την εκτίμηση του ότι «οι κατηγορίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη καταρρέουν».

Σημειώνεται ότι στο πλευρό του εμφανώς αδυνατισμένου κατηγορουμένου, βρίσκονται τόσο η σύζυγος του, Ελπίδα Νίνου, η οποία πρόκειται να καταθέσει ως μάρτυρας, όσο και ο τους Δημήτρης.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος που εκδόθηκε από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο οι καταγγελίες για πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος του κατηγορουμένου «δεν είναι φανταστικά γεγονότα αλλά βιωματικές αφηγήσεις οι οποίες, επιβεβαιώνονται και από τις μαρτυρικές τρίτων προσώπων».

«Πρόκειται για τρία , τα οποία καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας», αναφέρεται στο βούλευμα.

Η θα συνεχιστεί στις 13 Μαΐου.

Πηγή: Δίκη Φιλιππίδη: Απορρίφθηκε το αίτημα για αναπαράσταση της σκηνής του καταγγελλόμενου βιασμού

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ