Γ. Οικονόμου: Ξεκινά η κατασκευή 17 σύγχρονων σχολικών μονάδων στην Κεντρική Μακεδονία

Αξίζει να διαβάσετε

Στην κατασκευή 17 νέων σύγχρονων σχολείων στην Κεντρική Μακεδονία μέσα στα επόμενη διετία, με συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

#Με_σχέδιο ξεκινά με ΣΔΙΤ η κατασκευή 17 σύγχρονων σχολικών μονάδων στην Κεντρική Μακεδονία με προϋπολογισμό 128,4 εκατ. €. Η κατασκευαστική περίοδος θα διαρκέσει 2 χρόνια. Η ποιότητα καθημερινότητας των μαθητών είναι προτεραιότητα[email protected]_k @karagiannisgior

— Γιάννης Οικονόμου (@joikonomou) November 14,

«Με σχέδιο ξεκινά με ΣΔΙΤ η κατασκευή 17 σύγχρονων σχολικών μονάδων στην Κεντρική Μακεδονία με προϋπολογισμό 128,4 εκατ. ευρώ», αναφέρει στην ανάρτησή του και προσθέτει: «Η κατασκευαστική περίοδος θα διαρκέσει 2 χρόνια. Η ποιότητα καθημερινότητας των μαθητών είναι προτεραιότητα».

Προσωρινός ανάδοχος στον σχετικό διαγωνισμό, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή είναι η εταιρεία Μυτιληναίος. Η κατασκευαστική περίοδος θα διαρκέσει 2 χρόνια, ενώ για τα επόμενα 25 θα προβλέπεται η συντήρηση και λειτουργία των σχολικών μονάδων, από τον ιδιωτικό φορέα σύμπραξης.

Με το έργο κατασκευής των 17 νέων υπερσύγχρονων, βιοκλιματικών, σχολικών μονάδων αναμένεται να επιλυθεί το θέμα της σχολικής στέγης σε Δήμους κυρίως της Δυτικής Θεσσαλονίκης όπου οι υφιστάμενες υποδομές εκπαίδευσης δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές, για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είτε λόγω παλαιότητας, είτε λόγω του ολοένα αυξανόμενου μαθητικού δυναμικού των περιοχών.

Ειδικότερα, οι νέες σχολικές μονάδες θα κατασκευαστούν στους Δήμους: Νεάπολης Συκεών, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Καλαμαριάς, Πυλαίας Χορτιάτη και Κατερίνης.

Ισίδωρος Ρούσσος

Πηγή: Γ. Οικονόμου: Ξεκινά η κατασκευή 17 σύγχρονων σχολικών μονάδων στην Κεντρική Μακεδονία

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα