Γ. Κυριόπουλος: Η τελευταία συνέντευξη του κορυφαίου επιστήμονα στο CNN Greece

Πρόσφατα Άρθρα

Ένας διακεκριμένος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και επί χρόνια Κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, ο κατέληξε τη Δευτέρα, σε ηλικία 77 ετών, στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, προκαλώντας βαθιά θλίψη στον επιστημονικό -και όχι- μόνο κόσμο.

Όσοι τον γνώρισαν από κοντά μιλούν για έναν επιστήμονα με ευρύ πεδίο γνώσεων, τόσο σε ζητήματα οικονομικών υγείας, όσο και κοινωνικής πολιτικής, κυρίως όμως ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Σπάνια έλεγε όχι σε μία και δήλωση και ήθελε πάντα να στηρίζει και να βοηθά τους νέους.

Στο Greece είχαμε τη μεγάλη τιμή να μας παραχωρήσει την τελευταία του στο αφιέρωμα «FOCUS στην ΥΓΕΙΑ», ο οποίος είχε τονίσει μεταξύ άλλων:

«Η πανδημία της -19 υπήρξε ο απόλυτος αιφνιδιασμός της παγκόσμιας κοινότητας, ενώ πρωτίστως ανέδειξε το στη διεθνή συνεργασία και την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Όμως, καθώς «ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας των ιών και της κατάθλιψης», είναι σαφές, ότι χρειάζεται να επενδύσουμε στη δημόσια υγεία και στην Πρωτοβάθμια Υγείας. Για τον λόγο αυτό, η χρειάζεται επειγόντως, μια αξιόπιστη εθνική (κρατική) υπηρεσία δημόσιας υγείας, καθώς επίσης και πρόσθετη χρηματοδότηση δεδομένου ότι είναι υποδιπλάσια της -27 και υποτετραπλάσια των πλέον προηγμένων χωρών».

Διαβάστε το κείμενο της συνέντευξης:

Κυριόπουλος: Χρειαζόμαστε εθνική υπηρεσία Δημόσιας Υγείας και δίκτυα πρωτοβάθμιας φροντίδας

Πηγή: Γ. Κυριόπουλος: Η τελευταία συνέντευξη του κορυφαίου επιστήμονα στο CNN Greece

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ