Αργυρούπολη: Φοροδιαφυγή 635.000 ευρώ από πιτσαρία μέσω πλατφόρμας delivery – Στη φάκα της ΑΑΔΕ

Πρόσφατα Άρθρα

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι σαρωτικοί έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, καθώς εκτός των καθημερινών, επιτόπιων επισκέψεων σε καταστήματα σε όλη τη χώρα, για την έκδοση αποδείξεων, πραγματοποιούνται και στοχευμένοι έλεγχοι, που προκύπτουν από τον ειδικό λογάριθμο και λογισμικό της ΑΑΔΕ. Κάπως έτσι, εντοπίστηκε μία στην που δεν είχε κόψει 58.200 αποδείξεις για το διάστημα 2017-2019 με αδήλωτο τζίρο 635.000 ευρώ!

Διαβάστε ακόμη: Οι πληρωμές από e- και ΔΥΠΑ για την εβδομάδα 8 -12 Αυγούστου

Οι ελεγκτές εντόπισαν το συγκεκριμένο κατάστημα στην και το ήλεγξαν για τρεις χρονιές, 2017 – 2018 και 2019. Τότε, διαπιστώθηκε πως η επιχείρηση δεν έκοψε 58.200 αποδείξεις για παραγγελίες, που είχε πάρει μέσω πλατφόρμας – συνολικής αξίας 635.000 ευρώ, πλέον 131.000 ευρώ. Εκτός από τα πρόστιμα, τους φόρους και τις προσαυξήσεις, που επιβλήθηκαν ήδη στην επιχείρηση, οι ελεγκτές συνεχίζουν να κάνουν φύλλο και φτερό τα του καταστήματος, ώστε και να δουν σε βάθος την υπόλοιπη φορολογική συμπεριφορά του, αλλά και να ελέγξουν και τις υπόλοιπες χρήσεις.

Αργυρούπολη: Ετσι τους έπιασαν στη φάκα

Συγκεκριμένα, η συνεργασία των ελεγκτών με τις πλατφόρμες διανομής φαγητού αποδίδει όλο και περισσότερους καρπούς. Τα στοιχεία, που αποστέλλουν οι πλατφόρμες, αξιοποιούνται καθημερινά, δεδομένου ότι διαμορφώνουν – μαζί με τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ – συγκεκριμένες στοχεύσεις επιχειρήσεων, μέσω των κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου. Έτσι, ο ελεγκτικός μηχανισμός της έχει τη δυνατότητα, με τη χρήση έξυπνων λογισμικών:

  1. να επεξεργάζεται μεγάλο όγκο των ψηφιακών δεδομένων, που παράγουν οι φορολογικοί μηχανισμοί, εντοπίζοντας μη τιμολογηθέντα δελτία παραγγελίας ή μαζικές στο τέλος της ημέρας ή αδικαιολόγητα μεγάλο όγκο ακυρωτικών.

  2. να συσχετίζει τις ληφθείσες παραγγελίες, μέσω των πλατφορμών παραγγελιοληψίας, με την έκδοση των αντίστοιχων αποδείξεων.

Πηγή: Αργυρούπολη: Φοροδιαφυγή 635.000 ευρώ από πιτσαρία μέσω πλατφόρμας delivery – Στη φάκα της ΑΑΔΕ

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ