Αποπομπή Σπυράκη από τη ΝΔ με απόφαση Μητσοτάκη

Αξίζει να διαβάσετε

- Advertisement -

Αποπομπή Σπυράκη από τη ΝΔ με απόφαση Μητσοτάκη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022, 10:08

Αποπομπή Σπυράκη από τη ΝΔ με απόφαση Μητσοτάκη

Μεγαλύτερες διαστάσεις προσλαμβάνει τελικά η υπόθεση της Ευρωβουλευτού της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να την διαγράψει από το κόμμα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης της. Παρότι η Ευρωβουλευτής προσπάθησε χθες να υποβαθμίσει το θέμα της κατηγορίας του Γενικού Εισαγγελέα του Βελγίου, για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου, από χθες ο πρωθυπουργός είχε προσδώσει στην υπόθεση ιδιαίτερη βαρύτητα κάνοντας λόγοι για «σοβαρή υπόθεση».

- Advertisement -

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε πει χθες από τις Βρυξέλλες, ότι σήμερα (16/12) μόλις ενημερωνόταν αναλυτικά για την υπόθεση, θα έπαιρνε τις αποφάσεις του για το μέλλον της Μαρίας Σπυράκη, της ευρωβουλευτού που βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για κακοδιαχείριση. Έτσι σε πρώτη φάση, αποφάσισε να αναστείλει την κομματική της ιδιότητα. 

«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωση του, ο πρωθυπουργός.

- Advertisement -

Οι ραγδαίες εξελίξεις που έλαβαν χώρα στη Νέα Δημοκρατία, ουσιαστικά είχαν πυροδοτηθεί από χθες Πέμπτη μετά τη βραδινή δήλωση του πρωθυπουργού. Αντίστοιχα και οι πρωινές τοποθετήσεις της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, που ανακοίνωνε την πρόθεση της να αναστείλει την κομματική της ιδιότητα, ουσιαστικά προοιώνιζαν τις τελευταίες αυτές εξελίξεις. 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022, 10:39

Πηγή: Αποπομπή Σπυράκη από τη ΝΔ με απόφαση Μητσοτάκη

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

Αυτός είναι ο δήμος Αττικής που αλλάζει όνομα

Πρόκειται για τον δήμο Κηφισιάς, ο οποίος αναμένεται να μετονομαστεί σε δήμος Κηφισιάς - Ν. Ερυθραίας - Εκάλης με...
- Advertisement -

Σχετικά άρθρα