2.9 C
Keratea
Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Απολογιστική συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΟΠ, Βασίλη Διαμαντόπουλου

Αξίζει να διαβάσετε

Συνέντευξη τύπου, με θέμα την «Απόδοση πεπραγμένων της διετούς διαχειριστικής περιόδου», παρέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Βασίλης Διαμαντόπουλος, στην αίθουσα συνεδριάσεων των εγκαταστάσεων της, στο Εθνικό Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ. Ο κ. Διαμαντόπουλος έκανε έναν εκτενή απολογισμό των δράσεων της διοίκησής του από τον Μάρτιο του 2021, όταν και εξελέγη στην ηγεσία της ΕΟΠ. Μεταξύ άλλων, ανέφερε: 

«Παραλάβαμε ένα χρέος της τάξης του 1.350.000 ευρώ, χωρίς καθόλου ποδηλατικό υλικό και καμία χρέωση σε κάποιον αθλητή για το τι είχε πάρει από την ΕΟΠ. Σε όλα τα μέτωπα της Ομοσπονδίας υπήρχε ένα κλίμα εχθρικό, τόσο από τους προμηθευτές μας, όσο και από την Γ.Γ.Α., το ΟΑΚΑ, αλλά και την Εφορία. Χρειάστηκαν αμέτρητες επισκέψεις, πολύς χρόνος, και σοβαρές προσπάθειες για να καταλάβουν, όλοι οι αρμόδιοι με την Ομοσπονδία φορείς, ότι διαφέρουμε.

Στις μέρες που διανύουμε, όλοι οι προμηθευτές άλλαξαν στάση απέναντί μας, υπάρχει άριστο κλίμα με την διοίκηση του ΟΑΚΑ το ίδιο και με τη ΓΓΑ, η οποία πλέον μιλά για την ΕΟΠ με τα καλύτερα λόγια. Και αυτά δεν ήταν μόνο λόγια και χτυπήματα στην πλάτη, καθώς μας εμπιστεύτηκε και εμπράκτως! Από την πρώτη κιόλας χρονιά μας επιχορήγησε με 130.000 ευρώ ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση. 

Εν συνεχεία ήρθε η συνδιοργάνωση του ΔΕΗ International Tour Of Hellas. Με προσωπική παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, εκδόθηκε ΦΕΚ για την μόνιμη διοργάνωσή του, όχι μόνο για το 2022, αλλά και για τα έτη 2023-24. Όπως αντιλαμβάνεστε, η διοργάνωση του ΔΕΗ International Tour Of Hellas, θα υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό  τρόπο, χωρίς η ΕΟΠ να επιβαρυνθεί ούτε με ένα ευρώ. Αντίθετα, τα οφέλη που θα προκύψουν θα είναι πολλαπλά και επαναλαμβανόμενα. Στο σημείο αυτό, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Αθλητισμού για την αναβίωση του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, αλλά γενικά και για την αμέριστη συμπαράσταση και αγάπη του για το άθλημα της ποδηλασίας.

Κάναμε ό,τι ήταν εφικτό, έτσι ώστε το άθλημά μας να συνεχίσει τις δράσεις του προσαρμοσμένο στο νέο περιβάλλον της πανδημίας. Με την ανάληψη των καθηκόντων μας αντιμετωπίσαμε άμεσα πολλά προβλήματα κυρίως οικονομικά, όπως:
1. το εξώδικο από τον νομικό σύμβουλο, για οφειλές μισθών 20 μηνών (32.000 ευρώ) από την προηγούμενη διοίκηση, μετά τον πρώτο μήνα που αναλάβαμε την διοίκηση και στο ταμείο δεν υπήρχε ευρώ. Επιπλέον, αποζημίωση 5 μισθών, που σε συνεννόηση με τον νομικό σύμβουλο τα ρυθμίσαμε και θα υπάρξει πλήρη εξόφληση, εντός του 2023. 
2. Οφειλή στην εφορία της τάξεως των 120.000 ευρώ περίπου, την οποία με τα πρώτα χρήματα που λάβαμε το 2021, από την ΓΓΑ, εξοφλήσαμε άμεσα.

Ολοκληρώσαμε την συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τους Πολυχρόνη Τζωρτζάκη στο δρόμο, Περικλή Ηλία στο ΜΤΒ, και Χρήστο Βολικάκη στην πίστα. Διοργανώσαμε το 2021 όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, εκτός του DH, που ακυρώθηκε διότι αναίρεσε την άδεια διεξαγωγής το δασαρχείο. Το 2022 αναβαθμίσαμε σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα τις Πανελλήνιες Ημέρες Νεολαίας στις κατηγορίες Παμπαίδων και Παγκορασίδων. Ολοκληρώθηκε το 2021 η σχολή προπονητών και πήραν το πτυχίο τους περίπου 70 προπονητές ποδηλασίας. Εντός του 2023 θα διοργανώσουμε και άλλη σχολή προπονητών Β΄ κατηγορίας.

Τροποποιήσαμε το καταστατικό μας και συντάξαμε 7 νέους Κανονισμούς, εκτός των Γενικών εσωτερικών κανονισμών. Όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ. αναρτώνται πλέον στο site της ΕΟΠ. Τα πρακτικά των Δ.Σ. είναι πάντα στη διάθεση των Σωματείων. Δημιουργήσαμε την επιτροπή ηθικής και δεοντολογίας, που θα επιλαμβάνεται ευαίσθητα θέματα και καταγγελίες αθλητών και γονέων. Κάναμε ανοικτή πρόσκληση για την συνδιοργάνωση όλων των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και Κυπέλλων, με έγκαιρη ανάθεσή τους σε ενδιαφερόμενους συνδιοργανωτές. Ενημερωτικά σας αναφέρουμε, ότι η συμμετοχή ήταν απρόσμενα εντυπωσιακή. Έγινε αλλαγή δομής της ιστοσελίδας για μια καλύτερη προβολή των δραστηριοτήτων μας και την ενημέρωση των σωματείων. 

Παραλάβαμε ένα χρέος ύψους 1.350.000 ευρώ, συν κάποια ποσά τα οποία δεν ήταν δηλωμένα. Έτσι και μετά από αυτή την προσθήκη το συνολικό χρέος της ΕΟΠ ανήλθε στα 1.405.417,13 ευρώ. Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχουμε αποπληρώσει χρέη παρελθόντων ετών, ύψους 324.503,71 ευρώ. Τα οικονομικά της Ομοσπονδίας διαχειρίζονται με απόλυτη διαφάνεια. Το γραφείο του Ταμία είναι ανοικτό για έλεγχο από όποιον το επιθυμεί.

Υπογράψαμε Συμφωνητικό Συνεργασίας με την sports excellence SE, για το πρόγραμμά της «Αναγέννηση & Πρόοδος» το οποίο υποστηρίζεται από Δωρεά του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ. Εργαζόμαστε πάνω σε επιστημονική βάση, μέσω της ανάπτυξης, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 και παράλληλα γίνεται προσπάθεια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς του 2024».

Πηγή: Απολογιστική συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΟΠ, Βασίλη Διαμαντόπουλου

Πρόσφατα Νέα

Σχετικά άρθρα