Αμερικανική «τιμωρία» της Τουρκίας σε περίπτωση εισβολής στη Συρία

Αξίζει να διαβάσετε

- Advertisement -
Ακόμα ένα πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας έχει ανοίξει, αυτή τη φορά για ενδεχόμενη εισβολή της γείτονα στη Συρία.

Έντονα δυσαρεστημένη φέρεται η αμερικανική πλευρά με τις κινήσεις και τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, όσον αφορά στην πολιτική του στη Βόρεια Συρία, αλλά και τις θέσεις του περί τρομοκρατίας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στην παρούσα φάση αυτό που εξοργίζει περισσότερο τους Αμερικανούς είναι οι απειλές του Ερντογαν πως θα πραγματοποιήσει χερσαία εισβολή στην βόρεια Σύρια και η ρητορική περί στήριξης της τρομοκρατίας, δηλώσεις σαν αυτές που προηγήθηκαν και οι οποίες προκαλούν τεράστια δυσαρέσκεια κάθε φορά που γίνονται.

Έχουν μεταφέρει οι Αμερικανοί σε πολύ υψηλό επίπεδο ότι η συνεργασία με τους Κούρδους στην περιοχή θα συνεχιστεί κανονικά, να μην τρέφουν δηλαδή αυταπάτες και επίσης ότι μια εισβολή θα έχει συνέπειες.

- Advertisement -

Στο Κογκρέσο υπάρχουν πληροφορίες, πως σε περίπτωση χερσαίας εισβολής θα υπάρξουν τιμωρητικά μέτρα κατα της Τουρκίας.

Κατα τα λοιπά, αυτό που επισημαίνουν είναι ότι η Άγκυρα μπορεί να «πουλάει» στο εσωτερικό της ότι η πώληση των 6 προχωράει, όμως αυτό απέχει από την πραγματικότητα, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει καν ενημερώσει ακόμη το Κογκρέσο για το σχετικό αίτημα, κάτι που όταν γίνει θα μπλοκαριστεί από τον Γερουσιαστή Μενεντεζ.

Πηγή: ertnews.gr

- Advertisement -

Πηγή: Αμερικανική «τιμωρία» της Τουρκίας σε περίπτωση εισβολής στη Συρία

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα