Άλμα καταγράφουν οι τιμές αερίου στην Ευρώπη καθώς μειώνονται οι εξαγωγές στον ρωσικό αγωγό Γιαμάλ

Πρόσφατα Άρθρα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021, 15:45

Άλμα καταγράφουν οι τιμές αερίου στην Ευρώπη καθώς μειώνονται οι εξαγωγές στον ρωσικό αγωγό Γιαμάλ

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην κατέγραψαν άλμα άνω του 8% σήμερα, πλησιάζοντας σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ, με τις ρωσικές παραδόσεις στη μέσω του αγωγού Γιαμάλ-Ευρώπη να διαμορφώνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η γρήγορη στις τιμές αερίου στην το 2021 οδήγησε σε τις τιμές ενέργειας, τροφοδότησε ανησυχίες για τον αντίκτυπο στον πληθωρισμό και προκάλεσε την κατάρρευση παρόχων στη Βρετανία.

Το ολλανδικό συμβόλαιο αερίου βρισκόταν στα 146,00 ευρώ/MWh, έχοντας νωρίτερα ανέλθει στα 146,73 ευρώ, κοντά στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 155 ευρώ που κατέγραψε τον Οκτώβριο.

Οι ροές έχουν μειωθεί, σύμφωνα με στοιχεία από τη γερμανική εταιρία διαχείρισης δικτύου Gascade, ενώ η ρωσική Gazprom άρχισε να γεμίζει τη δεύτερη γραμμή του αγωγού με αέριο την Παρασκευή, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες για την παροχή ενέργειας στην Ευρώπη.

Οι ροές στο σημείο μέτρησης Mallnow στα γερμανοπολωνικά είχαν μειωθεί σε ωριαίο όγκο μόλις περίπου 370. kWh/h συγκριτικά με πάνω από 1.200.000 κιλοβατώρες (kWh/h) το Σάββατο και πάνω από 10.000.000 kWh/h την Παρασκευή.

Οι ροές στον αγωγό, σημαντική δίοδο για το ρωσικό αέριο προς την μέσω Λευκορωσίας, κυμαίνονταν κατά μέσο όρο στις 9..000 με 12.000.000 kWh/h αυτό τον μήνα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021, 15:45

Πηγή: Άλμα καταγράφουν οι τιμές αερίου στην Ευρώπη καθώς μειώνονται οι εξαγωγές στον ρωσικό αγωγό Γιαμάλ

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ