Άδεια έκτακτης ανάγκης από τον FDA στο πρώτο τεστ που ανιχνεύει τον κορωνοϊό με την αναπνοή

Πρόσφατα Άρθρα

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) χορήγησε χρήσης έκτακτης ανάγκης στο πρώτο τεστ Covid-19 που μπορεί να ανιχνεύσει τον σε δείγμα αναπνοής, μέσα σε λίγα λεπτά και με υψηλό βαθμό ακρίβειας.

Πρόκειται για την πρώτη εγκεκριμένη συσκευή, ικανή να ανιχνεύει λοιμώξεις από  στην αναπνοή των ασθενών. Ο εξεταζόμενος φυσά σε ένα σωληνάκι και η συσκευή αναλύει το δείγμα με αέρια χρωματογραφία και φασματοσκοπία μάζας προκειμένου να ανιχνεύσει πέντε ενώσεις που απελευθερώνονται σε περίπτωση Covid-19.

Στην ανακοίνωσή του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων διευκρινίζεται ότι: «Η σημερινή εξουσιοδότηση είναι ένα ακόμη παράδειγμα της ταχείας καινοτομίας που συμβαίνει με τα διαγνωστικά τεστ για τη νόσο Covid-19», δήλωσε ο Τζεφ Σούρεν, διευθυντής του Κέντρου Συσκευών και Ακτινολογικής Υγείας του οργανισμού (FDA).

Η εγκεκριμένη πλέον συσκευή ονομάζεται «InspectIR Covid-19 Breathalyzer», έχει το μέγεθος μιας χειραποσκευής, και μπορεί να βγάλει αποτέλεσμα σε λιγότερο από τρία λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η συσκευή αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ιατρεία, νοσοκομεία και κινητές μονάδες Covid από εκπαιδευμένους μόνο χειριστές.

Ένα μόνο μηχάνημα μπορεί να αναλύσει περίπου 160 δείγματα την ημέρα. Όπως αναφέρει το CNN, η συσκευή δοκιμάστηκε σε δείγμα 2.409 ατόμων που είτε εμφάνισαν συμπτώματα είτε ήταν ασυμπτωματικοί.

Στη μελέτη, το τεστ εντόπισε σωστά το 91% των θετικών δειγμάτων και το 99% των αρνητικών δειγμάτων. Εάν ένα τεστ βγει θετικό στη συσκευή «Breathalyzer», θα πρέπει να επιβεβαιωθεί με μοριακό τεστ, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες. Η InspectIR, η εταιρεία που παράγει τα αλκοτέστ, εκτιμά ότι θα μπορεί να προωθεί στην αγορά περίπου 100 συσκευές «Breathalyser» την εβδομάδα.

Eιδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: «Τρέχουν» οι εμβολιασμοί με την τέταρτη δόση – Πάνω από 25.500 άνω των 80 ετών έχουν κάνει δεύτερη αναμνηστική

Εμβόλιο: Ανοίγει η για την τέταρτη δόση για τους ετών

Κορωνοϊός: Pfizer εναντίον της Omicron – Η τέταρτη δόση παρέχει έξτρα προστασία στους

Πηγή: Άδεια έκτακτης ανάγκης από τον FDA στο πρώτο τεστ που ανιχνεύει τον κορωνοϊό με την αναπνοή

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ