Υγειονομική βόμβα στην Ανάβυσσο, πάνω στην παραλία!

Σε υγειονομική βόμβα κινδυνεύει να μετατραπεί η απόληξη του καναλιού ομβρίων υδάτων, δίπλα στο ξενοδοχείο Plaza Resort στην Ανάβυσσο. 

Αυτό καταγγέλει ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Σαρωνικός – ΝΕΑ ΠΝΟΗ», Χρήστος Τσιγαρίδας, που επισκέφθηκε με κλιμάκιο της Παράταξής του το σημείο, τονίζοντας ότι πρέπει άμεσα οι αρμόδιοι να κινηθούν, καθώς κινδυνεύει η Δημόσια Υγεία, ενώ ταυτόχρονα πλήττεται και η εικόνα του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού.

Ο Χρήστος Τσιγαρίδας, δήλωσε σχετικά:

 

« Η απόληξη του καναλιού ομβρίων, στο 52ο χλμ. της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, στην Ανάβυσσο, κινδυνεύει να μετατραπεί σε πολύ επικίνδυνη εστία μόλυνσης. Είναι ορατή και με γυμνό μάτι η ρύπανση στα συγκεντρωμένα λύματα, ενώ και η δυσοσμία είναι έντονη τις πολύ ζεστές ημέρες. 

Το γεγονός ότι τα λιμνάζοντα (γεμάτα μικροοργανισμούς και απορρίμματα) νερά χωρίζουν από τη θάλασσα μόλις δύο – τρία μέτρα άμμου, επιτείνει την ανησυχία για το πρόβλημα. Δίπλα δε στο «κανάλι», ο χώρος πρασίνου είναι αφρόντιστος και γεμάτος απορρίμματα.

Είναι αδιανόητο, δίπλα ακριβώς στ 5άστερο ξενοδοχείο Plaza Resort, να υπάρχει αυτή η εικόνα, που δυσφημεί και μειώνει το τουριστικό προϊόν του Δήμου μας.

Έχουμε επισημάνει το θέμα σε όλους τους αρμόδιους, από τον Μάρτιο του 2018, η εικόνα όμως παραμένει ίδια, μέχρι και σήμερα.

Επιτέλους, είναι ανάγκη κάποιος από τους Υπεύθυνους να ασχοληθεί σοβαρά, πριν το πρόβλημα για τη Δημόσια Υγεία διογκωθεί.

Ο Τόπος και οι Πολίτες δεν γνωρίζουν «αρμοδιότητες» και γραφειοκρατία, ζητούν εγρήγορση και αποτελεσματικότητα»

Χρήστος Τσιγαρίδας

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ – ΝΕΑ ΠΝΟΗ

Γραφείο Τύπου