Η Βουλή απάλλαξε και φέτος τις μονές του Αγίου Ορους από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία τους. Επίσης απάλλαξε τις μονές από παλαιές φορολογικές εκκρεμότητες.  Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση προσήλθαν μαζί στη συναίνεση, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων ψήφισαν «παρών» και μόνο το Ποτάμι καταψήφισε.

Οι μονές του Αγίου Ορους είναι από τους πιο εύπορους οικονομικούς οργανισμούς που λειτουργούν στον τόπο μας. Με ευρωστία που χτίστηκε ανά τους αιώνες, τεράστιες ιδιοκτησίες ακινήτων από αγορές και δωρεές, συμμετοχές σε επιχειρήσεις και βιβλία που δεν ελέγχονται από κανέναν.

Για την ιστορία, στις 27.07.2017 οι Πάνος Σκουρολιάκος (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Λαζαρίδης (ΑΝΕΛ) και Γιάννης Σαρίδης (Ένωση Κεντρώων) προσπάθησαν να περάσουν τροπολογία που απαλλάσσει τις μονές του Αγίου Όρους καθώς και όλα τα ακίνητα που διαθέτουν, από τον ΕΝΦΙΑ.

Μετά την κατακραυγή, η Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών κ. Παπανάτσιου δεν έκανε αποδεκτή την τροπολογία. Ωστόσο, στις 04.08.2017 και εν μέσω αναστάτωσης που προκλήθηκε με την απόφαση κατάργησης του Εθνικού Ύμνου από τα δημοτικά, οι Βουλευτές ξανά κατέθεσαν την Τροπολογία.

Έτσι, απαλλάχτηκε από τον αντισυνταγματικό νόμο το Άγιο Όρος και τα χιλιάδες ακίνητα που κατέχει και από τα οποία εισπράττει ενοίκια, την ίδια ώρα που ακόμα και άνεργοι, πληρώνουν φόρους για την ιδιοκτησία τους και μάλιστα σε πέντε δόσεις από έξι, σύμφωνα με τροπολογία που οι ίδιοι οι βουλευτές ψήφισαν στις 27.07.2017.

  Νέα επιτυχία της ασφάλειας Λαυρίου. Συνέλαβαν 30χρονο αλλοδαπό, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν συστηματικά κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Σουνίου.

Σχόλια μέσω facebook