Φωτιά στο Μαρκόπουλο: Για εμπρησμό κάνει λόγο ο δήμαρχος

Μέχρι το αμαξοστάσιο του δήμου Μαρκόπουλου έφτασε η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι στην περιοχή με τον δήμαρχο να κάνει λόγο για εμπρησμό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρκόπουλου Χρήστος Δρίτσας στο One tv, η φωτιά ξέσπασε σε απόσταση 1,5 χλμ από τις εγκαταστάσεις του δήμου και η άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας απέτρεψε τα χειρότερα.

Το μεγάλο πρόβλημα, όπως είπε και ο κ. Δρίτσας είναι ο ισχυρός αέρας που πνέει στην περιοχή και δυσκολεύει τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Μάλιστα όπως είπε δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα που πνέουν ισχυροί άνεμοι και όχι τις προηγούμενες ημέρες που οι θερμοκρασίες ήταν πολύ υψηλότερες. Ξεκάθαρα για εμπρησμό έκανε λόγο ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν ευρήματα τα οποία είναι τραγικά» και πρόσθεσε λέγοντας τα εξής:

«Το πρώτο είναι ότι η σύμφωνη γνώμη όλων των αξιωματικών της Πυροσβεστικής είναι ότι πρόκειται για εμπρησμό. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2 το μεσημέρι σε έναν ανοιχτό χώρο και ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Είναι αδύνατο σε εκείνο το σημείο να έχει δημιουργηθεί φωτιά από οποιονδήποτε άλλον λόγο.

Το πρώτο λοιπόν, είναι ότι έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που μισεί την περιοχή και τους ανθρώπους της και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή πολλών ανθρώπων».

Η φωτιά στο Μαρκόπουλο εκδηλώθηκε αρχικά σε ξερά χόρτα και σκουπίδια πίσω από το δημοτικό γήπεδο και λόγω των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα ενώ δεν υπάρχει για κατοικημένη περιοχή.