Σούνιο: Το μέρος που μπορείς να πας και να «φορτιστείς» με την ενέργεια του σύμπαντος

Ναός του Ποσειδώνα

Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο ναός του Ποσειδώνα στο είναι το μέρος από όπου αυτοκτόνησε ο Αιγαίας όταν είδε τα μαύρα πανιά του πλοίου και πίστεψε ότι ο του ο Θησέας- που είχε πάει στην Κνωσσό για να αντιμετωπίσει τον Μινώταυρο- είναι νεκρός. Γι αυτό και η θάλασσα ονομάστηκε Αιγαίο Πέλαγος. Εδώ που τα λέμε, δε θα μπορούσε να βρει ομορφότερο μέρος για να αυτοκτονήσει.

Ο ναός ήταν αφιερωμένος στον Ποσειδώνα, τον θεό της θάλασσας, και χτίστηκε δυο φορές. Στις αρχές του 5ου αιώνα καταστράφηκε από τους Πέρσες και γύρω στο 444 π.Χ. δόθηκε διαταγή από τον Περικλή να κτιστεί ξανά. Ολοκληρώθηκε το 440 π.Χ. και είναι δωρικού ρυθμού και αρκετά καινοτόμος για την εποχή του. Για παράδειγμα, δε διέθετε εσωτερική κιονοστοιχία στον σηκό επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Όπως λένε, όταν επισκέπτεσαι το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, νιώθεις τη ενέργεια του σύμπαντος, αφήνεις όλες τις αισθήσεις σου να λειτουργούν χωρίς περιορισμό. Ανοίγει η σκέψη, η καρδιά και η ψυχή. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τη σοφία, την ιδιοφυΐα, την τόλμη των ανθρώπων που βρήκαν τούτο τον τόπο και έφτιαξαν το Ναό.

Όπως περιγράφεται ακόμα και από την NASA, ο ναός του Σουνίου μοιάζει με φάρο και τα φώτα του φαίνονται να επισημαίνουν στον ουρανό! Για παράδειγμα η μεγάλη ακτίνα προς τα δεξιά μας οδηγεί στο Νεφέλωμα Λιμνοθάλασσας (Lagoon Nebula) που είναι ένα διάχυτο νεφέλωμα, βρίσκεται στον αστερισμό του Τοξότη (στην κεντρική ζώνη του Γαλαξία μας) και είναι ορατό με γυμνό μάτι υπό καλές συνθήκες ορατότητας.

Άλλη ακτίνα μας οδηγεί στο σμήνος της Αγριόπαπιας που βρίσκεται στον αστερισμό της Ασπίδας σε απόσταση περίπου 6.200 ετών φωτός. Περιλαμβάνει 2.900 άστρα (ηλικίας περίπου 220 εκατομμυρίων ετών) και ονομάστηκε έτσι διότι τα λαμπρότερα άστρα του σχηματίζουν ένα τρίγωνο, σαν το σχηματισμό πτήσης των αγριόπαπιων!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις:

poseid
PoseidonMW Maragos 3000Σχετικά:

PoseidonMW Maragos 3000

Η NASA ανέβασε φωτογραφία από το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο που φαίνεται ο…

Η επέλεξε να “ανεβάσει” στην ιστοσελίδα της ως φωτογραφία της ημέρας μια φωτογραφία του Αλέξανδρου Μαραγκού πάνω από το Ναό του Ποσειδώνα στο…