Απάντηση Κιούση στην Ρένα Δούρου με αναφορά στην Κερατέα και τις Φοβόλες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την αήθη εξαπέλυσε η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου εναντίον της διοίκησης του Δήμου σε χθεσινή συνέντευξή της στη ενημερωτική εκπομπή «Αυτοψία» του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA :

«Όλες οι αναφορές της κας Περιφερειάρχη με την χρησιμοποίηση της θεσμικής μου ιδιότητας είναι ψευδείς και αήθεις.

Είναι δε ενταγμένες στον πολιτικό και επικοινωνιακό σχεδιασμό της.

Στο Δήμο Κρωπίας, το 2003 και 2013 ,  ουδέποτε συμφωνήσαμε με τους άδικους, λανθασμένους και χωρίς διαβούλευση με το Δήμο μας –ερήμην μας- νόμους της εκτελεστικής εξουσίας καθόριζαν ως ΟΕΔΑ με ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ, τα λατομεία Κορωπίου.

Τα ακατάλληλα δηλαδή λατομεία για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων ολικής διαχείρισης αποβλήτων βάσει όλης της κείμενης νομοθεσίας ακόμα και του ίδιου του ΠΕΣΔΑ 2016 (Τριάς-Κυριακού).

Ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος (ΕΔΣΝΑ) το 2013, επί Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, με απόφασή του, δεν περιελάμβανε στα έργα διαχείρισης Απορριμμάτων με ΣΔΙΤ τα Λατομεία Κορωπίου (Τριάς-Κυριακού).

Και μάλιστα το 2013 ήταν και αυτό  έτος προεκλογικό, ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών 2014. Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα.

Οι θέσεις για τα 4 εργοστάσια ΣΔΙΤ ήταν : Κερατέα, Γραμματικό, Φυλή, Άνω Λιόσια.

Η τροποποίηση άρθρου του Νόμου του 2003 είχε και τα λατομεία Κορωπίου για ΟΕΔΑ σε ένα άσχετο του 2013 ήταν για προστεθεί η εναλλακτική τοποθεσία για ΟΕΔΑ με ΧΥΤ στην Κερατέα στη θέση «Φαβόλες», να καταργηθεί η θέση Οβριόκαστρο είχε ξεσηκώσει τους κατοίκους και να γίνει το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων ολικής διαχείρισης και ΧΥΤ με μέθοδο Σ.Δ.Ι.Τ. στις Φαβόλες Κερατέας.

Να αντιδράσουμε ως Δήμος σε κάτι δεν ήταν να γίνει στην περιοχή μας;

Για το μόνο μπορεί κάποιος να μας κατηγορήσει είναι ότι δεν είχαμε το κατάλληλο μέσον-πέρασμα στην κυβέρνηση της περιόδου για να εξαιρέσουμε το Κορωπί από κάθε σχεδιασμό.

Αν μας κατηγορείτε γι’ αυτό είμαστε υπερήφανοι είμαστε ανεξάρτητοι και καθαρά αυτοδιοικητικοί.

Δεν μας εκπλήσσει πάντως η κα Περιφερειάρχης Αττικής με την   αυτή.

Είναι κατανοητό το προεκλογικό της άγχος από την αποτυχία των σχεδιασμών της πλειοψηφίας της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ που η ίδια ηγείται στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Είναι φανερό ότι φέρει την πολιτική ευθύνη, για την έλλειψη ουσιαστικής διαβούλευσης με τους Ο.Τ.Α Α΄βαθμού και την πρόθεση δημιουργίας «αυτοδιοικητικού αυτοματισμού» συγκρούσεων μεταξύ Δήμων του Λεκανοπεδίου Αθηνών , συγκεκριμένων Δήμων της Δυτικής και  της Ανατολικής Αττικής.

Κατανοούμε τον εκνευρισμό της. Την ενοχλεί η δυναμική και τεκμηριωμένη εναντίωση της τοπικής κοινωνίας και των αιρετών εκπροσώπων της, όλων των δημοτικών παρατάξεων, στις μεθοδεύσεις να γίνουν στο Κορωπί μεγάλες υπερτοπικές εγκαταστάσεις (ΜΕΑ, ΜΕΒΑ, ΧΥΤ, ΧΥΤΕΑ κ.α).

Ίσως δεν είναι “sexy” θέμα σύμφωνα με την ορολογία που χρησιμοποίησε η ίδια στη συνέντευξή της».