Φίλες και φίλοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε στην καθιερωμένη εξαμηνιαία Αιμοδοσία που διοργανώνει η Κοινότητα Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής «Ορθόδοξη Μαθητεία» και η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 και ώρες 9.00-13.00 στην Αίθουσα του Ιερού Προσκυνήματος Χριστού Σπάτων (βλ. χάρτη).

Η ευκαιρία αυτή θα δώσει τη δυνατότητα σε συνανθρώπους μας να εξασφαλίσουν τις ανάγκες τους σε αίμα. Η Αιμοδοσία αποτελεί ευκαιρία να κάνουμε πράξη το κήρυγμα του Ευαγγελίου για την Αγάπη και να έρθουμε ανθρώπινα πιο κοντά. Τα αποθέματα της τράπεζας μας χρειάζονται ανανέωση καθώς το περασμένο χρονικό διάστημα οι ανάγκες μελών της Κοινότητας και της «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» ήταν ιδιαίτερα αυξημένες και καλύπτονται αποκλειστικά από την προσφορά μας.

Οι ήδη καταγεγραμμένοι αιμοδότες που ακόμη δεν έχουν παραλάβει τις κάρτες τους, θα έχουν την ευκαιρία να τις παραλάβουν.  Σε περίπτωση που έχετε αποφασίσει να έρθετε, θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα αν μας ενημερώνατε για τη συμμετοχή σας απαντώντας σε αυτό το email, διότι ένας πιθανός αριθμός συμμετοχών θα μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε καλύτερα.

Όσοι προσέλθετε, παρακαλούμε να έχετε μαζί σας τον ΑΜΚΑ και τον Αριθμό Ταυτότητάς σας καθώς είναι απαραίτητα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τέλος, σας προτρέπουμε να ενημερωθείτε για την καταλληλόλητα του αιμοδότη στις παρακάτω δύο ιστοσελίδες:

http://www.aimodosia.org/πληροφορίες/1-μάθετε-για-την-αιμοδοσία.html

http://www.ekea.gr/when-not-donate/

Σας περιμένουμε με χαρά!

ΥΓ. Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, μία έρευνα της ΠΟΣΕΑ το 2008,  έδειξε πως μόλις το 0.65% (1 στους 200 περίπου) του πληθυσμού είναι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες, δηλαδή δίνουν αίμα 2 φορές το χρόνο, και καλύπτουν μόνο το 50% των απαραίτητων αναγκών και ίσως μόνο το 20% για πληρότητα όλων των αναγκών. Το 40% του πληθυσμού αναφέρει ότι δεν δίνει αίμα επειδή δεν γνώριζε την ανάγκη, δεν χρειάστηκε να δώσει, δεν ενημερώθηκε ή δεν γνωρίζει την διαδικασία αιμοδοσίας. Παγκοσμίως, το 90% των ανθρώπων που μπορούν να δώσουν αίμα δεν το κάνουν!

ΜΑΦ «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»

210-6635955

www.galilee.gr