ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΝΘΟ (την Κυριακή 8 Μαρτίου)

Ο Δίανθος σας καλεί να συμμετάσχετε στον 5ο για το 2020 Περιηγητικό Ορεινό Περίπατό του (Π.Ο.Π.) την Κυριακή 8 Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή από τον Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στην Καμάριζα και έως το Μπερτσέκο και τα Μεγάλα Πεύκα του Εθνικού Δρυμού Σουνίου.

Θα γνωρίσουμε σημεία εκπληκτικής ομορφιάς που μας προσφέρει απλόχερα η ανοιξιάτικη λαυρεωτική φύση, αλλά και ανθρώπινα έργα όπως αρχαία μεταλλευτικά εργαστήρια με εντυπωσιακές αρχαίες δεξαμενές , αρχαία μεταλλευτικά πλυντήρια, σπανιότατα ελικοειδή πλυντήρια, μεταλλευτικά φρέατα και άλλες κατασκευές 2.500 χρόνων, ενώ θα περιπλανηθούμε επάνω σε αρχαία μονοπάτια!

Η διαδρομή συνολικού μήκους 6 περίπου χιλιομέτρων έχει δείκτη δυσκολίας 1 ( σε κλίμακα 1-5) και προσφέρεται για όλες τις ηλικίες. Η δράση θα διαρκέσει 3 περίπου ώρες. Σημείο αναχώρησης: Λιμένας Λαυρίου, έμπροσθεν Καφέ Βαμβακούση και ώρα αναχώρησης: 9.30’ το πρωί. Για όσους μετακινούνται μέσω Καμαρίζης σημείο συνάντησης  το Άγαλμα του Μεταλλωρύχου στην Καμάριζα, 9.45’το πρωί. Για τους συμμετέχοντες απαραίτητα: μποτάκια βουνού, καπέλο, φορτισμένο κινητό, νερό, ραβδί πεζοπορίας.

Για την καλύτερη οργάνωση της δράσης οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως και το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Μαρτίου στο τηλέφωνο 6973717516.

Σας περιμένουμε!

Σχόλια μέσω facebook
  Τα μυστήρια της προσάραξης στην Τζια