75η Επέτειος του Ολοκαυτώματος του Κορωπίου

O Δήμος Κρωπίας διοργανώνει, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, την ετήσια εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για την 75η θλιβερή επέτειο του ολοκαυτώματος της πόλης του Κορωπίου, όταν 47 άμαχοι, από 2 έως 80 ετών, εκτελέστηκαν, 401 οικίες, 61 καταστήματα, δημοτικά και δημόσια κτίρια κάηκαν, την περίοδο της Γερμανικής Ναζιστικής Κατοχής.

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, στις 7 το πρωί, θα τελεστεί, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου. Αμέσως μετά θα γίνει μετάβαση στην Πλατεία της 9ης Οκτωβρίου 1944- κοντά στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο- όπου το πρόγραμμα προβλέπει την τέλεση της Επιμνημόσυνης Δέησης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

 

-07.00 π.μ.-09.30π.μ. Ιερός Ναός Αναλήψεως του Κυρίου (Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 220) : Όρθρος & Θεία Λειτουργία,  10.00 π.μ.: Τέλεση Δοξολογίας.

  -11:00 Πλατεία 9ης Οκτωβρίου 1944 (Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Κορωπίου-συμβολή Λεωφ. Βασιλ.Κωνσταντίνου, Οδών Κύπρου & Αναπαύσεως) : Επιμνημόσυνη Δέηση σε μνήμη νεκρών, Προσκλητήριο νεκρών, «Θρήνος» από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορωπίου, Κατάθεση Στεφάνου, Όρκος Μνήμης Δ.Σ. Κρωπίας, Τήρηση ενός λεπτού σιγή, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Συμμετέχει η Δημοτική Φιλαρμονική-ΝΠΔΔ Σφηττός. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθεί καφές στο κατάστημα με την επωνυμία «ΣΤΟΥ ΟΡΝΑΚΗ», Βασιλ. Κων/νου 301.

Σχόλια μέσω facebook
  Ο πρωταγωνιστής του τραγικού ερωτικού “τριγώνου” στο Κορωπί μιλά για πρώτη φορά (ΒΙΝΤΕΟ)
Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση μεταξύ στελεχών του Δήμου Λαυρεωτικής και της ΔΕΔΔΗΕ για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης
Επόμενο άρθροΣυναγερμός στο Κορωπί με την εξαφάνιση 15χρονης