ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ “ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ” ΚΕΡΑΤΕΑΣ 2019-20

Πρόσφατα Άρθρα

 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ “ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ” ΚΕΡΑΤΕΑΣ  2019 – 2020

Ο Σύνδεσμος Πνευματικής & Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά τους επιτυχημένους κύκλους σεμιναρίων που έχει ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια, παράλληλα με τις εκδηλώσεις του. Φέτος παρουσιάζει 15 σεμινάρια και εργαστήρια με ευρεία θεματολογία που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Η επιλογή των δράσεων έχει γίνει έτσι, ώστε να βρίσκουν δημιουργική διέξοδο όλα τα μέλη της οικογένειας και να διευρύνουν τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντά τους πάντα με γνώμονα την ποιότητα και τον πλουραλισμό και με παράλληλη αξιοποίηση του επιστημονικού και καλλιτεχνικού δυναμικού της περιοχής μας. Την φετινή χρονιά ξεχωρίζουν νέες συνεργασίες με εξειδικευμένες ομάδες και εισηγητές που συμβάλλουν με την τεχνογνωσία τους, στην άρτια υλοποίηση των σεμιναρίων και εργαστηρίων (Φωτογραφική ομάδα «Metapolis», Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο, «Teacherland». «Multichrom Lab»).

Οι δραστηριότητες για το έτος 2019-2020 είναι οι εξής:

 

 1. Εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά από 8 ετών
 2. Εργαστήρι κεραμικής: Έκφραση μέσα από τον πηλό για μικρούς και μεγάλους       
 3. Ομάδα δημιουργικών δραστηριοτήτων, για παιδιά 6-8 ετών, σε συνεργασία με το  Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείου Λαυρίου
 4. σκάκι για παιδιά και νέους
 5. Σεμινάριο αναπαλαίωσης και επανάχρησης παλιών επίπλων
 6. Σεμινάριο φωτογραφίας σε συνεργασία με τη φωτογραφική ομάδα «Metapolis»
 7. Σεμινάριο χαρτοπλεκτικής (Quilling)
 8. Βιωματικό σεμινάριο κοινωνικών δεξιοτήτων-Soft skills training sessions για εφήβους και νέους
 9. «Ένα ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα!» για παιδιά 9-11 ετών
 10. Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας – Συλλογή και ταυτοποίηση μανιταριών Λαυρεωτικής
 11. Σεμινάριο για το ελαιόλαδο και γευσιγνωσία 
 12. Σεμινάριο Οινογευσιγνωσίας  
 13. Σεμινάριο Κοπτικής – Ραπτικής για αρχάριες και προχωρημένες
 14. Σεμινάρια Επαγγελματικού  Προσανατολισμού & Συμβουλευτική  Εφήβων:  “Ο Επαγγελματικός  Προσανατολισμός Πυξίδα  Ζωής”
 15. «Aνακαλύπτω ξανά» – Κινηματογραφικό εργαστήρι για ντοκιμαντέρ

 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας κάθε                       Παρασκευή 19:00-21:00 (Λ. Αθηνών-Σουνίου 55, Κεντρική πλατεία Κερατέας) στο τηλ.: 22990 69850, στο email [email protected] και καθημερινά 16:00-21:00 στα τηλ.: 6972351959 – 6984912459 – 6984614675.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για τα σεμινάρια και τα εργαστήρια:

 

 • Εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά από 8 ετών

 

Το εργαστήρι ζωγραφικής υλοποιείται για 3η χρονιά και προσπαθεί να εντάξει τα παιδιά στο κλίμα της ζωγραφικής, ώστε να βγάλουν στα τελαράκια τους τις ζωγραφιές που έχουν μέσα τους. Τα χρώματα, τελάρα, πινέλα, ξύστρες, γόμες, μολύβια και ό,τι άλλο χρειαστεί παρέχονται από το εργαστήρι. Διδασκαλία: Παντελής Zωγράφος, δάσκαλος ζωγραφικής.

Έναρξη: Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019. Ώρα: 13:00-15:00. Διάρκεια: 5 μήνες

 

 

 • Εργαστήρι κεραμικής:  Έκφραση μέσα από τον πηλό για μικρούς και μεγάλους       

 

Τα κεραμικής συνεχίζονται για 7η χρονιά με εμψυχώτρια τη ζωγράφο-κεραμίστρια Μάχη Δημοπούλου. Με στόχο την προσωπική έκφραση μέσω του πηλού, οι συμμετέχοντες, που αποτελούνται από άτομα όλων των ηλικιών, δημιουργούν, συνεργάζονται, επικοινωνούν και καλλιεργούν  το ταλέντο τους. 

Έναρξη:  Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019.  Ώρα: 17:00-19:00. Διάρκεια 7 μήνες

 

 •   Ομάδα δημιουργικών δραστηριοτήτων, για παιδιά 6-8 ετών, σε συνεργασία με  

      την «Τεχνοκυψέλη» του Βιοτεχνικού Βιομηχανικού Εκπαιδευτικού Μουσείου   

Η Τεχνοκυψέλη είναι μια παρέα που αγαπά το παιχνίδι, την εξερεύνηση και τη δημιουργία! Με αφορμή θέματα από την καθημερινή ζωή και τον κόσμο που μας περιβάλλει, προσεγγίζουμε τα διάφορα μέσα (κείμενο, μουσική, εικόνα, κινούμενη εικόνα, αντικείμενο) τόσο ως «πρώτη ύλη» όσο και ως «προϊόν» και βιώνουμε το παιχνίδι, την αναζήτηση, την παρατήρηση, τον πειραματισμό, το πρόβλημα και τη λύση του, ως τρόπους αλληλεπίδρασης με το έμψυχο και άψυχο περιβάλλον μας. Σκοπός είναι να έχουν τα παιδιά την ευκαιρία να εκφράζονται, να συνεργάζονται και να καλλιεργούν τις ικανότητές τους ελεύθερα, μέσα από εμπειρίες που συμβάλλουν στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους με τρόπο χαλαρωτικό και ψυχαγωγικό.

Έναρξη:  Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019.  Ώρα 17:00-19:00. 

 

 

 

Για 6η συνεχόμενη χρονιά η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Σύλλογο Κερατέας, πραγματοποιεί σκάκι με δάσκαλο τον σκακιστή Γιάννη Παπαδημητρίου. Το τμήμα είναι γραμμένο στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και συμμετέχει σε επίσημους αγώνες. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στις 15:30 στο χώρο της ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ. Διάρκεια: 8 μήνες

 

 

 • Σεμινάριο αναπαλαίωσης και επανάχρησης παλιών επίπλων

 

Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Θα διδαχθούν τεχνικές με τις οποίες μπορεί κανείς να επέμβει στα παλιά έπιπλα, όπως το ντεκουπάζ και οι βαφές. Είτε αλλάζουμε όψη στα δικά μας έπιπλα, είτε σε κάποια παλιά που αγοράζουμε ή κληρονομήσαμε, το συγκεκριμένο σεμινάριο θα βοηθήσει ώστε η συντήρηση, αναπαλαίωση ή επανάχρηση να γίνει σωστά και κυρίως οικολογικά. Στο πρακτικό μέρος,  κάθε συμμετέχων θα αναπαλαιώσει από ένα έπιπλο, είτε δικό του είτε του σεμιναρίου.

Υπεύθυνη σεμιναρίου: Μαίρη Παγκράτη, Αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων – Διακοσμήτρια

Έναρξη: Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019.  Ώρα: 19:15-21:15. Διάρκεια: 8

 

 

 • Σεμινάριο φωτογραφίας

 

Το σεμινάριο πραγματοποιείται για 4η χρονιά, αλλά ανανεωμένο με νέο εισηγητή. Υλοποιείται σε συνεργασία με τη φωτογραφική ομάδα «Metapolis» και εισηγητή τον Κώστα Κουρτίδη. Στο σεμινάριο θα διδαχθούν, μεταξύ άλλων, βασικές αρχές της φωτογραφίας, αρχές της φωτομετρίας και εφαρμογή σε διαφορετικές φωτιστικές συνθήκες, τρόποι επίλυσης προβλημάτων που αντιμετωπίζονται σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, φωτογράφιση σε εξωτερικούς χώρους με επιλεγμένο θέμα και τεχνική λήψης, φωτογραφική σύνθεση και βασικές αρχές σύνθεσης φωτογραφικού κάδρου. 

Έναρξη: Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020. Ώρα: 19:00-21:00. Διάρκεια: 4 μήνες

 

 

 • Σεμινάριο χαρτοπλεκτικής (Quilling)

 

Στο σεμινάριο αυτό θα διδαχθεί μία τεχνική αστείρευτης δημιουργίας και σύνθεσης ποικίλων σχημάτων με λωρίδες χαρτιού. Πρόκειται για μια αρχαία ξεχωριστή τέχνη τρισδιάστατων  αντικειμένων που κεντρίζει τη φαντασία και αποτελεί δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους. 

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Τζούλη Καπάταη – σχεδιάστρια.

 Έναρξη: Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019. Ώρα: 19:00-21:00. Διάρκεια: 4

 

 • Βιωματικό σεμινάριο κοινωνικών δεξιοτήτων-Soft skills training sessions

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές και νέους άνω των 15 ετών και τους προσκαλεί να ανακαλύψουν μέσω μιας διαφορετικής μορφής μάθησης, την μη τυπική μάθηση, πώς μπορούν να ασκήσουν αποτελεσματικά διάφορες κοινωνικές και προσωπικές δεξιότητες στην καθημερινή ζωή, όπως: η αποτελεσματική τοποθέτηση στόχων, η διαχείριση συγκρούσεων, τρόπους ενεργοποίησης του προσωπικού κινήτρου και δεξιότητες παρουσίασης μπροστά σε κοινό. 

Υπεύθυνη σεμιναρίου: Δημητρίου, τελειόφοιτη τμήματος Ψυχολογίας (ΕΚΠΑ), μέλος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Φοιτητών Ψυχολογίας (EFPSA), εκπαιδεύτρια μη τυπικής μάθησης (soft skills trainer).

 Έναρξη: Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019. Ώρα: 12:00-14:00. Διάρκεια: 6            

 

 

 • «Ένα ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα!» για παιδιά 9-11 ετών

 

Το εναλλακτικό σεμινάριο γνωριμίας με τη γλώσσα μας, δίνει την ευκαιρία σε μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού να έρθουν, με διαδραστικό και παιγνιώδη τρόπο, σε επαφή με την ομορφιά της Ελληνικής γλώσσας στο πέρασμα των αιώνων. Χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και το σύγχρονο υλικό της ψηφιακής εκπαιδευτικής κοινότητας της Teacherland τα παιδιά θα γίνουν συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας ανακαλύπτοντας πράγματα και θαύματα ξακουστά, αλλά και άγνωστα!

Εισηγητές: Λίζα Ζαρολιάγκη, φιλόλογος – συγγραφέας (ΜA στην Εκπαιδευτική Αξιολόγηση και Αξιολόγηση της Επίδοσης), Παιδαγωγική συνεργάτης και Συγγραφέας ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού για την Teacherland, Χρήστος Μερεντίτης, φιλόλογος – συγγραφέας, (ΜA στην Εκπαιδευτική Αξιολόγηση, ΜΑ στη Σχολική Ψυχολογία, ΜΑ στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων). 

Έναρξη: Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020. Ώρα 17:00 – 18:30, Διάρκεια: 6 ώρες (4 μαθήματα).

 

 

 • Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας – Συλλογή και ταυτοποίηση μανιταριών Λαυρεωτικής

 

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί για 4η χρονιά σε συνεργασία με τον σύλλογο «Μανιταρόφιλοι Μεσογαίας», με εισηγητή τον πρόεδρο των «Μανιταρόφιλων Μεσογαίας» και αντιπρόεδρο «Μανιταρόφιλων Ελλάδος» Δημήτριο Σωφρόνη. Περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος αλλά και συλλογή – ταυτοποίηση μανιταριών  από τα βουνά της Λαυρεωτικής. Το πρακτικό μέρος θα υλοποιηθεί μόνο αν υπάρχει καρποφορία μανιταριών στην Λαυρεωτική. 

Έναρξη: Δεκέμβριος 2019, Σάββατο πρωί. Διάρκεια: 6 ώρες

 

 

 • Σεμινάριο για το ελαιόλαδο  και τη γευσιγνωσία – οργανοληπτική δοκιμή

 

Τα περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό μέρος με γευσιγνωσία – οργανοληπτική δοκιμή αντιπροσωπευτικών ελαιολάδων. Απευθύνεται σε αυτούς που έχουν παρακολουθήσει το πρώτο σεμινάριο καθώς και σε όσους ασχολούνται με την ελαιοπαραγωγή – ελαιοποίηση. Διδασκαλία: Μανώλης & Δημήτρης Σαλιβαράς – εργαστηριακοί αναλυτές & εξειδικευμένοι γευσιγνώστες ελαιόλαδου.

Έναρξη: Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020. Ώρα 19:00-22:00. Διάρκεια: 4 μαθήματα (12 ώρες)

 

 • Σεμινάριο Οινογευσιγνωσίας 

Το σεμινάριο μετά από 7 συνεχείς χρονιές, ανανεώνεται με άλλο ύφος και νέο εισηγητή. Θα υλοποιηθεί από τον διακεκριμένο Έλληνα οινοχόο Νικόλα Γιαννόπουλο, ο οποίος είναι και ένας εκ των κορυφαίων οινοχόων σε διεθνές επίπεδο και ο μοναδικός Έλληνας με τον τίτλο του καλύτερου Sommelier στην Ελλάδα για 3 συναπτά έτη. Στο σεμινάριο εκτός από νέες γευστικές δοκιμές θα υπάρξουν και αρκετές εκπλήξεις.

Έναρξη: Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019.  Ώρα: 19:30-22:00. Διάρκεια: 10 ώρες (4 μαθήματα)

 

 

 • Σεμινάριο Κοπτικής – Ραπτικής για αρχάριες και προχωρημένες

 

Τα κοπτικής – ραπτικής  για 9η χρονιά συνεχίζονται ανανεωμένα στον  σύλλογο. Στο τμήμα αρχαρίων θα διδαχθούν βασικές αρχές ραπτικής, επιδιορθώσεις, κοπή και ραφή φούστας με τεχνική burda. Στο τμήμα προχωρημένων μπορούν να ενταχθούν μόνο γυναίκες που έχουν παρακολουθήσει τον 1ο & 2ο κύκλο μαθημάτων.  

Διδασκαλία: Μάτα Σκούφου. 

Έναρξη: Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019. Ώρα: 17:00-20:00, Διάρκεια: 3 μήνες (36 ώρες)

 

 

 • Σεμινάρια Επαγγελματικού  Προσανατολισμού & Συμβουλευτική  Εφήβων: “Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός  Πυξίδα Ζωής”

 

Το σεμινάριο υλοποιείται για 3η χρονιά σε ομάδες εφήβων των τάξεων της Γ’ Γυμνασίου και της Α’ & Β’ Λυκείου με θέμα “Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός  Πυξίδα Ζωής”. Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Μιχάλης Πετεβής, πιστοποιημένος Σύμβουλος Καριέρας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού με πολυετή πείρα.                                                                                                                

Έναρξη:  Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019.  Ώρα: 17:00-19:00. Διάρκεια: 7 μήνες

 

 

 • «Aνακαλύπτω ξανά» – Κινηματογραφικό εργαστήρι για ντοκιμαντέρ

 

Το σεμινάριο-εργαστήριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με την μεθοδολογία και την τεχνική δημιουργίας μιας ταινίας τεκμηρίωσης, ώστε να πάρουν μια πρώτη γεύση για το πώς θα χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα του ντοκιμαντέρ με δημιουργικό τρόπο. Ο εισηγητής του σεμιναρίου, Άγγελος Κοβότσος, είναι κινηματογραφιστής – ντοκιμαντεριστής, με σημαντική εμπειρία στην οπτικοακουστική εκπαίδευση ερασιτεχνικών ομάδων.

Έναρξη: Μάρτιος 2020.  Ώρα: 18:00-20:00. Διάρκεια: 6 ώρες

 

Οι εγγραφές για τα σεμινάρια θα γίνονται μέχρι και 4 ημέρες πριν την έναρξη. Τα σεμινάρια θα υλοποιούνται μόνο αν συμπληρώνεται ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων.

  

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα υλοποιηθούν και άλλα  μικρότερα σεμινάρια ή δράσεις τα οποία θα ανακοινώνονται περιοδικά.

 

Στην αίθουσα του Συνδέσμου υλοποιούνται παράλληλα πολλές εκδηλώσεις όπως μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων, ομιλίες για τοπικά θέματα, κινηματογραφικές προβολές κ.α.  Το πρόγραμμα ανακοινώνεται κάθε μήνα.

 

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» είναι πάντα ανοικτή σε καινοτόμες προτάσεις  για εκδηλώσεις, δράσεις ή σεμινάρια. Μη διστάσετε να μας τις κοινοποιήσετε στο email: [email protected]

 

Ενημερωθείτε και επικοινωνήστε μαζί μας και μέσω της σελίδας μας στο Facebook: https://www.facebook.com/xryshtomhkerateas/?modal=media_composer και της σελίδας μας στο Instagram: @xrisi_tomi_kerateas   

 

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ