πρόσκληση 1«Το Δέντρο F.G. Lorca στο Αρχαίο Θέατρο Θορικού».

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Υπουργείο Πολιτισμού, η Αττικής, ο και η Εταιρεία Μελετών συνδιοργανώνουν, στην προσπάθεια ανάδειξης και αξιοποίησης του Αρχαίου Θεάτρου Θορικού, μουσική εκδήλωση στον χώρο του θεάτρου.

Η φετινή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 6:00μ.μ. είναι μια ξεχωριστή με τίτλο «Το Δέντρο F.G. Lorca» με τον συνθέτη και κιθαριστή Μανόλη Ανδρουλιδάκη, το κουαρτέτο εγχόρδων L’ anima (Στέλλα Τσάνη – βιολί, Μπρουνίλντα Ευγενία Μάλο – βιολί, Ηλίας Σδούκος – βιόλα, Λευκή Κολοβού – βιολοντσέλλο) + κόντρα μπάσο (Σουέλα Σέχου) και τη φιλική συμμετοχή της σπουδαίας ερμηνεύτριας Καλλιόπης Βέττα και της Ανδρικής Χορωδίας Λαυρίου υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Λεμπέση.

Στο πανέμορφο Αρχαίο  Θέατρο  Θορικού σε μια  ατμοσφαιρική μουσική παράσταση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει έργα του F.G.Lorca, μελοποιημένα από τους Μίκη Θεοδωράκη, Χρήστο Λεοντή, Γιάννη Γλέζο και άλλους συνθέτες και συγκεκριμένα ολόκληρο το έργο «Romancero Gitano» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδια από τον κύκλο «Αχ, έρωτα!» σε μουσική του Χρήστου Λεοντή, δύο έργα σε μουσική του ίδιου του Λόρκα, καθώς και σε πρώτη το ομώνυμο έργο «Un árbol llamado Lorca» σε μουσική του Μανόλη Ανδρουλιδάκη και ποίηση του Χιλιανού ποιητή Jaime Svart. 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

λίγα λόγια για το Αρχαίο Θέατρο Θορικού λίγα λόγια το έργο