Δ.Τ  ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ  ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

αφιερώματος στον Δημήτρη Νικολάου
AFISA nikolaoy_1

O Δήμος Λαυρεωτικής, το Ν.Π.Δ.Δ ΘΟΡΙΚΟΣ και η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ Κερατέας  διοργανώνουν την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 ώρα 19:00 στο πολιτιστικό κέντρο  Κερατέας (Στ. Ρώμα 12), Συναυλία – Αφιέρωμα στον συνθέτη Δημήτρη Νικολάου, με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατο του συμπατριώτη μας.

 

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης θα καλύψει το Κουαρτέτο Σαξοφώνων  STAB, που αποτελείται από τους: Guido de Flaviis – σοπράνο σαξόφωνο, Στάθη Μαυρομμάτη –  άλτο σαξόφωνο, Ilia Samsonov – τενόρο σαξόφωνο, Κώστα Τζέκο – βαρύτονο σαξόφωνο καθώς και οι πιανίστες: Παντελή και Σπύρος Σουλαδάκης.

 

Για την προσφορά του Δημήτρη  Νικολάου θα μιλήσει ο Θωμάς Ταμβάκος, μουσικογράφος – κριτικός – ερευνητής – συγγραφέας, επίτιμο μέλος Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και φίλος του συνθέτη. Στη θα ερμηνευτούν αντιπροσωπευτικά έργα από τον πλούσιο κατάλογο του συνθέτη και θα παρευρεθούν μέλη της οικογένειας του.

 

Ο Δημήτρης Νικολάου θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της διασποράς που γεννήθηκε στη Κερατέα αλλά έζησε και εργάστηκε στη Ρώμη. Άρχισε να συνθέτει σε ηλικία δεκατριών ετών και δημιούργησε πάνω από 290 συνθέσεις,  στις οποίες συμπεριλαμβάνονται 3 όπερες, 5 συμφωνίες για μεγάλες ορχήστρες, πολυάριθμα κονσέρτα για σολίστες και ορχήστρες, μικρές και μεγάλες, πολλά έργα για χορωδίες, ηθοποιούς και μουσική για μπαλέτο. Στις 29 Μαρτίου 2008 μας άφησε σε ηλικία μόλις  62 ετών. Σε αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς του το Δημοτικό Ωδείο Κερατέας φέρει το όνομα του.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.