Διαγωνισμός Ζωγραφικής «Τι θέλω» εμπνευσμένος από το ομώνυμο ποίημα του Γεώργιου Δροσίνη

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (Δ.Ε.Π.) Μαρκοπούλου και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), διοργανώνουν και σας προσκαλούν στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής, με θέμα «Τι θέλω».

 

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Μαρκοπούλου, οι οποίοι καλούνται να φιλοτεχνήσουν τα δικά τους ζωγραφικά έργα, εμπνευσμένοι από το ομώνυμο ποίημα του 1939, του ποιητή, πεζογράφου, ακαδημαϊκού και δημοσιογράφου Γεώργιου Δροσίνη:

 

ΤΙ ΘΕΛΩ

 

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα

Σε ξένα αναστυλώματα δεμένο.

Ας είμαι ένα καλάμι, ένα χαμόδεντρο.

Μα όσο ανεβαίνω, μόνος ν’ ανεβαίνω.

 

Δε θέλω του γυαλιού το λαμπροφέγγισμα,

δείχνεται άστρο με του ήλιου τη χάρη.

Θέλω να δίνω φως από τη φλόγα μου,

Κι ας είμαι κι ένα ταπεινό λυχνάρι.

 

Για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό, τα έργα θα πρέπει να είναι σε ακουαρέλα και να κατατεθούν μέχρι την Τρίτη, 22 Μαΐου 2018, στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» (2ος όροφος Δημαρχείου Μαρκοπούλου), με απαραίτητη προϋπόθεση, να αναγράφουν στο πίσω μέρος: ονοματεπώνυμο, τάξη και το του δημιουργού.

 

Στη συνέχεια, η επιτροπή του Διαγωνισμού, αποτελούμενη από την πρόεδρο της Δ.Ε.Π. Γιαννάκη, την πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου Μένη Βαμποράκη και την υπεύθυνη του τμημάτων Ζωγραφικής και Δημιουργικής Απασχόλησης του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για όλους» Ευδοκία Μεθενίτη, θα επιλέξει τα τέσσερα (4) επικρατέστερα έργα – δύο από μαθητές Α΄βάθμιας και δύο από την Β΄βάθμια Εκπαίδευση αντίστοιχα, οι οποίοι θα κερδίσουν ως έπαθλο, δωρεάν είσοδο στη Δημοτική Πλαζ Αυλακίου, για όλη τη διάρκεια της φετινής καλοκαιρινής περιόδου!

 

Ο Διαγωνισμός θα κορυφωθεί με την παρουσίαση όλων των έργων συμμετείχαν, την Παρασκευή, 1η και το Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου. Στα εγκαίνια της έκθεσης, την Παρασκευή, 1η Ιουνίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ., θα χορέψουν μέλη των τμημάτων του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς».

 

Περιμένουμε με αγωνία τις συμμετοχές σας, στον πιο δημιουργικό φετινό διαγωνισμό!

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.