Κερατέα: Αποκαΐδια και εικόνες καταστροφής την επόμενη μέρα της μεγάλης φωτιάς – Ζημιές σε πάνω από 30 σπίτια

Δείτε μέσα από φωτογραφίες, τη σημερινή εικόνα στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας, μια μέρα μετά τη μεγάλη φωτιά που «σάρωσε» σπίτια, αυτοκίνητα και στρέμματα γης

Εικόνες καταστροφής, στάχτες και αποκαΐδια αντίκρισαν, όσοι βρέθηκαν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας, την επομένη της μεγάλης φωτιάς που ξεκίνησε την Τετάρτη και «σάρωσε» περιοχές, όπως η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια και η Δροσιά. Οικισμοί εκκενώθηκαν, σπίτια καταστράφηκαν και κάηκαν δεκάδες στρέμματα γης από την πυρκαγιά, που τέθηκε σε έλεγχο από την πυροσβεστική το πρωί της Πέμπτης.

Πάνω από 30 σπίτια, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστησαν υλικές ζημιές, ενώ αρκετά είναι εκείνα τα οποία κάηκαν. Στην περιοχή υπάρχει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση και από το πρωί συνεργεία της ΔΕΗ αντικαθιστούν τις καμένες κολόνες με καινούριες, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Κάτοικος της περιοχής μιλησε στο protothema.gr και κατήγγειλε εμπρησμό: «Αυτό που γνωρίζουμε και έχουμε πει στην Πυροσβεστικη είναι πως υπήρχε αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν πριν τη φωτιά και έριχνε βενζίνη».

Τόνισε ακόμη πως υπάρχουν πληροφορίες πως στην περιοχή βρέθηκα και στουπιά με βενζίνη. «Έχουμε πει πράγματα στην Πυροσβεστικη. Τα σπίτια μας καταστράφηκαν. Κάποιοι προλάβαμε να φύγουμε ακριβώς την τελευταία στιγμή», μας λέει άλλος κάτοικος της περιοχής. «Προλαβα και απομάκρυνα τα παιδιά και τη γυναίκα μου και στη συνέχεια γύρισα πίσω για να σώσω το σπίτι της οικογένειας μας», ανέφερε ακόμη ένας κάτοικος της περιοχής.

Η έρευνα του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικης είναι σε εξέλιξη για να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη και ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά, η οποία είναι αυτή την ώρα σε ύφεση.

  ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΓΓΑΝΑΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή εικόνα στην περιοχή της Κερατέας

5141522
5141534
5141538
5141685__1_
5141686
5141689
5141690
↓ Σχολιάστε εδώ μέσω του λογαριασμού σας στο facebook ↓